Vjera

ČUDO MOLITVE: SVJEDOČANSTVO KOJE POKAZUJE KOLIKO JE BOG VELIK!

Ja nemam novca da stignem do tog doktora, a uz to, on živi daleko odavde. No sigurna sam da će Bog uslišiti moju molitvu.

Doktor Mark, čuveni svjetski onkolog, krenuo je avionom na dodjelu važne nagrade iz oblasti suvremene medicine. Sat vremena nakon polijetanja avion je prinudno sletio na najbliži aerodrom zbog nevremena. Doktor Mark je iznajmio auto i krenuo prema svom odredištu. Međutim, kako je nevrijeme i dalje bilo jako, a navigacija u automobilu nije radila, doktor je pogrešno skrenuo i našao se na nepoznatom putu. Poslije dva sata vožnje shvatio je da više ne zna gdje se nalazi.

Užasno gladan i umoran, odlučio je potražiti mjesto gdje bi se mogao odmoriti. I tako je naišao na jednu malu kuću. Izišao je iz auta i pokucao na vrata. Otvorila mu je žena.

Doktor ju zamoli da mu pozajmi telefon, ali žena reče da nema telefon. No ponudi mu da uđe i sačeka dok prođe nevrijeme. Gladan, mokar i umoran, doktor uđe u kuću. Žena mu nali vruć čaj i reče da se ide pomoliti. Doktor Mark se na to osmijehnu i reče da on vjeruje samo u ljudski rad.

Sjedeći za stolom u polumraku i pijući čaj, doktor je gledao kako se žena moli iznad kreveta u kojem je ležao dječak. Shvatio je da joj je potrebna pomoć, pa kad je završila molitvu upita ju: “Što točno tražite od Boga? Zar mislite da će Bog čuti Vaše molbe?”

Žena se tužno osmijehnu i reče: “Moj sin boluje od rijetkog oblika raka i ovdašnji ljekari mu ne mogu pomoći. Postoji samo jedan stručnjak za tu bolest – neki doktor Mark. Ja nemam novca da stignem do tog doktora, a uz to, on živi daleko odavde. No sigurna sam da će Bog uslišiti moju molitvu”.

Doktor se skamenio i zanijemio. Kroz zube je jedva procijedio: “Bog je velik!” I kroz glavu mu prođe cijeli taj dan: prinudno slijetanje aviona, nestanak interneta u autu, pogrešno skretanje…

Sve se to dogodilo ne samo zato što je Bog čuo njenu molitvu, već da bi i on dobio šansu da iziđe iz materijalnog svijeta i pomogne ljudima koji nemaju ništa drugo osim molitve.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button