Domovina

Problem nasilja nad ženama Alardoviću i Plenkoviću nije u planu doista suzbiti , već na tu temu žele politički profitirati.

Danas po prvi put Odbor za ravnopravnost spolova održava tematsku sjednicu povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Pakracu. Pakrac je “HDZ”-ov grad, odnosno grad kojem je na čelu HDZ-ova gradonačelnica.

SITNI POLITIKANTSKI INTERESI KOJI SPRJEČAVAJU ZAJEDNIČKU DRUŠTVENU BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Problem nasilja nad ženama Alardoviću i Plenkoviću nije u planu doista suzbiti , već na tu temu  žele politički profitirati
www.crodex.net

Neovisno o tome, rado sam prihvatila poziv da se sjednica održi u Pakracu, jer borba protiv nasilja nad ženama nadilazi naše partikularne stranačke interese, a osobito je važno vidjeti sto se događa izvan Zagreba, u drugim dijelovima Hrvatske, ruralnim područjima, zapostavljenoj Slavoniji, koja samo pred izbore nominalno zanima sve političare. I evo sada se nas nekoliko entuzijastičnih članica Odbora vozi prema Pakracu.Istodobno, Vlada organizira blještavu konferenciju u hotelu Westin o borbi protiv nasilja nad ženama na koju su pozvani svi osim najvažnije institucije, one koja ima direktan legitimitet za bavljenje tom temom – saborskog Odbora za ravnopravnost spolova.

Ministre Alardoviću, premijeru Plenkoviću, zar nas se toliko bojite da niste u stanju ispoštovati ni protokolarnu obavezu uključivanja Odbora za ravnopravnost spolova koji se sastoji od narodnih zastupnika u konferenciju, koja se bavi borbom protiv nasilja nad ženama? Ovime nedvosmisleno pokazujete ne samo vašu demokratičnost, nego i da vam nije u planu doista suzbiti problem nasilja, već se za vas radi tek o pomodnom trendu na kojem želite politički profitirati.

Ne čudi od Vlade koja je u potpunosti preskočila ravnopravnost spolova u Planu opravka i otpornosti, a kada sam joj to spočitnula, na brzinu je porazbacala ključne riječi u tekst, ne zato jer je uvidjela svoj propust, nego da bi se dopala “progresivnoj” Europi.Naš je Pakrac, vaš je crveni tepih. I neka je. Svatko je tamo gdje misli da je najpotrebnije. Netko stvarno, a netko salonski.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button