Svijet

(VIDEO) UŽAS U MANNHEIMU: IMIGRANT NOŽEM IZBO LJUDE NA ULICI UŽIVO NA YOUTUBE

Hitna pomoć je pružena i napadaču i žrtvama. Jedan policajac, povrijeđen u sukobu, viđen je kako drži svoju krvavu glavu. Stanje napadača nije potvrđeno

Više osoba je povrijeđeno u incidentu uboda nožem tijekom YouTube prijenosa uživo u Mannheimu u Njemačkoj. Napad se dogodio tokom manjeg skupa političke grupe BPE, poznate po svojim antiislamskim stavovima.

Na snimku uživo se vidi kako napadač vuče muškarca na zemlju i napada ga nožem. Prometnici su pokušali da pomognu žrtvi, ali je napadač nastavio da udara. Potresne scene zarobile su napadača kako juriša na žrtvu i ruši je na tlo, nanoseći mu ranu nožem na stražnjoj strani lijeve noge žrtve.

UPOZORENJE: VIDEO JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!

VIDEO SE NALAZI U LINKU ISPOD TEKSTA

https://twitter.com/ElGrecooos/status/1796498865358807299

Dok su se posmatrači uhvatili u koštac sa napadačem, on je uspio se osloboditi i ubosti drugog čovjeka koji je pokušao intervenirati. Napadač je potom ubo nožem u leđa policajca. Policajci su reagirali tako što su ispalili oružje, zbog čega je napadač pao na zemlju.

Hitna pomoć je pružena i napadaču i žrtvama. Jedan policajac, povrijeđen u sukobu, viđen je kako drži svoju krvavu glavu. Stanje napadača nije potvrđeno.

Posljedice napada, uključujući bolničare koji liječe ljude s ubodnim ranama, prenosili su uživo na YouTube-u. Video je u međuvremenu uklonjen sa YouTube-a.

Policija u Manhajmu potvrdila je incident na X, ranije poznatom kao Twitter, navodeći: “Trenutno se odvija velika policijska operacija na tržnici u Manhajmu”. Angažiran je spasilački helikopter, a oko tog područja uspostavljen je policijski kordon.

Nakon napada, hitna medicinska pomoć je na licu mjesta pomogla najmanje tri žrtve. Okupila se velika gomila, a brojni policajci su viđeni kako patroliraju područjem. Točan broj izbodenih iz policije nije potvrđen.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button