VideoVjera

(VIDEO) Čudesna pojava duplog križa na nebu iznad brda Križevac u Međugorju

VIDEO-Čudesna pojava u Međugorju – U zadnje vrijeme svjedoci smo raznih čuda pa tako i u Međugorju na Križevcu gdje se može zapaziti pojava duplog križa nad nebom, na neki način upozorenje da se vratimo na pravi put i da dođemo pred Isusa Krista koji nas čeka da dođemo k njemu.

Gospodin izvršava svoje riječi kao što je i sam rekao u evanđeljima da će ju se događati razna čuda na nebu pa tako i ovaj križ koji su slučajno uhvatili mobitelom netko od hodočasnika koji su u to vrijeme bili prisutni  i bili u čudu ovom pojavom križa na nebu, što se rijetko može vidjeti.

Pojava duplog križa snimljeno je dok su se oblaci sakupljali, vjerojatno predvečer ili rano ujutro te su tako ulovili pojavu križa. Čuda se sve više događaju u raznim mjestima u cijeloj planeti kao znak upozorenja da dolazi uskoro vladar i Kralja po svoju crkvu.

video
Križ koji su podigli župljani 16.ožujka 1934.godine.

O Križevcu

Križevac je brdo iznad Međugorja (520 m) na kojem su župljani još 16. ožujka 1934.godine podigli 8,56 m visok armiranobetonski križ na kojem stoji: «Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove.

Ako je suditi po pećinama koje postoje na području Brotnja, pa i župe Međugorje, nije isključeno da je na tom području čovjek živio još u starije kameno doba. Iz mlađeg kamenog doba postoje materijalni dokazi o postojanju predilirske kulture i civilizacije na tom području. U starije brončano doba pojavljuju se ilirska plemena. O intenzivnom životu Ilira posebno svjedoče bakreni predmeti nađeni na ovim prostorima. Iz tog vremena potječu utvrđena naselja na uzvišenjima tzv. gradine, koje su u samo križište ugrađene su moći Isusovog križa dobivene upravo za tu priliku iz Rima.

Od tada se na Križevcu slavi sv. Misa u prvu nedjelju nakon Male Gospe, u čast blagdana Uzvišenja Svetog Križa. Prema svjedočanstvu vidjelaca, u poruci od 30.08.1984. Gospa je rekla: “I križ je bio u Božjem planu kad ste ga sagradili.”

S početkom Gospinih ukazanja, na Križevcu se počeo moliti Križni put. Postaje su u početku bile označene drvenim križevima, a 1988. godine su bili postavljeni brončani reljefi (djelo prof. Carmela Puzzola). Na svakome od njih (osim u Getsemanskom vrtu) nalazi se Gospa.

Križevac za hodočasnike znači poziv da susretnu Isusa u njegovoj Muci i otkriju njegovu ljubav. Na prvu obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića, 24. studenog 2001., na mjestu na kojem je dušu predao u Gospodinove ruke podignut je spomen: fra Slavkov reljef u bronci ugrađen u kamen. Između dvije postaje Križnog puta, ostat će kao znamen i spomen na čovjeka koji je govorio ono što je mislio i činio ono što je govorio, slijedeći Evanđelje i poruke Kraljice Mira.

Križevac - Medjugorje Info
fra Slavkov reljef u bronci ugrađen u kamen

Pogledajte i video:

VIDEO-Čudesna pojava duplog križa na nebu

https://youtu.be/fW713UtCuKA

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
rastimo-u-vjeri.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button