DomovinaVideo

(VIDEO) Ćipe u LOGORU u Sremskoj Mitrovici pušio Croatia cigarete

Pušenje “Croatia” cigareta u logoru. U logoru smo ubijali vrijeme izrađujući krunice od kruha, kockice za jamb, čak i karte za belu od kutija keksa.

Sloboda je bila daleka misao, a svaki trenutak prolazio je sporo.

Jednog dana vrata sobe širom su se otvorila, a vojnik je izgovorio moje ime. Sa sagnutom glavom i rukama iza leđa, koračao sam hodnikom, očekujući neizbježnu muku. Ulaskom u prostoriju vidio sam neke moje logoraške patnike kako otvaraju pristigle pakete.

Čuvar mi je naredio da otvorim paket i imao sam što za vidjeti. Na vrhu paketa stajala je šteka “Croatia” cigareta. U tom trenutku sam htio propasti u zemlju, jednostavno nestati. Već sam bio spreman na batine koje mi slijede. Na moju sreću, čuvar nije previše mario za te cigarete, kratko je pregledao paket i vratio me u sobu.

Dok sam koračao nazad prema sobi, promijenio sam se iz pokislog zatvorenika u pravog hvalisavca. Podigao sam “Croatia” cigarete s ponosom uzvikujući: “Ćipe i u Sremskoj Mitrovici puši Croatia cigarete”. Tada je započela šala, a cigarete smo podijelili međusobno, trenutačno zaboravljajući na logorašku stvarnost.

Izvor: Stipo Mlinarić Ćipe Facebook

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button