Svijet

Velika američka banka će krajem mjeseca dati otkaz necijepljenima

Tisućama necijepljenih radnika diljem SAD-a prijete otkazi jer sve veći broj saveznih država, gradova i privatnih tvrtki počinje uvoditi obavezno cijepljenje protiv covida-19.

Zaposlenici Citigroupa u Sjedinjenim Državama koji nisu cijepljeni protiv covida-19 do 14. siječnja bit će stavljeni na neplaćeni dopust i otpušteni krajem mjeseca, osim ako im se ne odobri izuzeće, piše CNN.

Ta je američka banka u listopadu objavila svoj plan za nametanje novih pravila za cijepljenje i sada postaje prva velika institucija na Wall Streetu koja slijedi politiku nametanja cijepljenja.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se financijska industrija bori s time kako sigurno vratiti radnike u urede i vratiti se uobičajenom poslovanju s obzirom na to da se nova varijanta omikron nezaustavljivo širi.

Druge velike banke s Wall Streeta, uključujući Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS) i JPMorgan Chase (JPM), rekle su nekim necijepljenim zaposlenicima da rade od kuće, ali nijedna još nije otišla tako daleko da bi krenula u otpuštanja.

Dok je Citigroup prva banka s Wall Streeta koja provodi obvezno cijepljenje, nekolicina drugih velikih američkih tvrtki uvela je pravila “bez cjepiva, bez posla”, uključujući Google i United Airlines, s različitim stupnjevima strogosti.

Više od 90 posto zaposlenika Citigroupa do sada je ispunilo obvezu i ta brojka ubrzano raste, rekao je izvor.

Citigroup je objavio da će izuzeća na vjerskoj, medicinskoj ili nekoj drugoj osnovi procjenjivati od slučaja do slučaja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button