Crna kronikaSvijet

Umjetnik potjeran s radnog mjesta nakon što je nacrtao karikaturu kojom je ironizirao diktaturu cjepiva

Umjetnik je otjeran s radnog mjesta nakon što je nacrtao karikaturu kojom je ironizirao diktaturu cjepiva. Definitivno previše u svijetu u kojem više nitko nema pravo prigovarati, čak i ako je prigovor popraćen zdravom dozom sarkazma.

Zdravstvena diktatura je sve stroža i zatire svaki oblik SLOBODE misli i sprječava svako pravo na kritiku. S policajcima koji na ulici pendrecima tuku mirne prosvjednike naoružani samo transparentima i željom da uzviknu “ne” obvezi Zelene propusnice.

A guru-virolozi, sveprisutni u televizijskim studijima, spremni da označe kao “no vax” svakoga tko izrazi sumnju u upravljanje izvanrednom situacijom Covida od strane bilo koje vlade. Gledajući izvan naših granica (Italije), stvari nažalost nisu osobito bolje, piše talijanski senator Gianluigi Paragone, a prenosi portal ivijesti.hr.

Naime, vijest o smjeni jednog od najpoznatijih australskih karikaturista, Michaela Leuniga, dugogodišnjeg protagonista stranica melbourneskih novina The Age, izazvala je senzaciju. Umjetnik je otjeran s radnog mjesta nakon što je nacrtao karikaturu kojom je ironizirao diktaturu cjepiva. Definitivno previše u svijetu u kojem više nitko nema pravo prigovarati, čak i ako je prigovor popraćen zdravom dozom sarkazma.

Umjetnik potjeran s radnog mjesta nakon što je nacrtao karikaturu kojom je ironizirao diktaturu cjepiva
www.crodex.net
The Australian

Demokracija i prava su postale ispražnjene fraze, daleke riječi. I tako se jadni Leunig iznenada našao bez posla zbog karikature kojom je usporedio prosvjede na Trgu Tiananmen s cjepivima protiv Covida koje bi mnogi političari htjeli učiniti obveznim (u Italiji su to već učinili neposredno, s kukavičkim ucjenama Zelen propusnice). Na karikaturi vidi se čovjeka kako stoji ispred tenka, kao tijekom demonstracija u Kini, a top tenka zamijenjen je divovskom špricom. Otvori se nebo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button