Svijet

U Kanadi se ukidaju sve mjere protiv covida?

Nakon višednevne vožnje po Kanadi, konvoj kamiona stigao je u Ottawu i Quebec u znak protesta protiv obaveznog cijepljenja i mjera protiv covida-19. 

Hrvatski mediji uglavnom ne izvještavaju o ovim prosvjedima dok se isti nezaustavljivo šire Kanadom. “Želimo biti slobodni, želimo ponovo imati svoj izbor i želimo nadu – a vlada je to oduzela. Ostajemo ovdje dok se ne možemo vratiti na posao”, rekao je za BBC Harold Jonker, vozač kamiona i vlasnik autoprijevozničke tvrtke.

Mainstream mediji su pokušali kamiondžije nazvati rasistima i seksistima. Nije uspjelo. Pa ih sada nazivaju nasilnima.

To vam govori sve što trebate znati. Nikad ne vjerujte mainstream medijima. I svatko tko sebe naziva “stručnjakom” – pa, to je samo vaš znak da budete dvostruko skeptičniji.

Prosvjedi urodili plodom

Četiri od ukupno deset kanadskih provincija ukinule su ograničenja zbog COVID-19 nakon masovnog prosvjeda i blokade glavnog grada Ottawe od strane kamiondžija. Blokada koja još uvijek traje, natjerala je pokrajine Quebec, Alberta, Saskatchewan i Otok princa Edwarda da ukinu ili najave uklanjanje svih mjera nametnutih u tobožnjoj borbi protiv covida.

Prvo je pokrajina Alberta odmah odustala od covid potvrda i ukinula obvezu nošenja maski, da bi se zatim njezinim primjerom povele i ostale pokrajine. Inače, da podsjetimo, kolona kamiondžija koja je zatvorila Ottawu organizirana je u znak protesta protiv obveze da od 15. siječnja kamiondžije koji ulaze u Kanadu budu u potpunosti cijepljeni protiv COVID-19.

Ranije ovog tjedna, kanadski premijer Justin Trudeau ismijao je tisuće građana koji prosvjeduju zbog karantene i obveze nošenja maski izjavivši kako se radi “o nekolicini ljudi koji viču i mašu kukastim križevima”.

O Trudeau-ovoj hrabrosti dovoljno govori podatak da je tijekom velikog prosvjeda nazvanog “Konvoj slobode” sa sigurne distance „ciljao“ protivnike nacionalnih COVID propisa, a same kamiondžije je u parlamentu optužio da pokušavaju poremetiti kanadsku demokraciju. Kakvu demokraciju?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button