Vijesti

Tomaševićeva većina ukinula mjeru roditelj odgojitelj

Danas od devet sati je trajala 6. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Zbog planiranja ušteda financiranja na mjeri roditelj odgojitelj održao se i prosvjed. Glasovalo se i proračunu Grada Zagreba koji je prihvaćen s 28 glasova za i 14 protiv.

 U Zagrebačkoj skupštini izglasana je odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj

Svi amandmani oporbe su odbijeni .

Tomašević je u završnom izlaganju rekao još jednom da nije i neće nikoga vrijeđati. Kazao je da se broj prvorođene i drugorođene djece smanjuje. Pitao je tko je odgovoran za to što roditelji ne mogu upisati djecu u vrtiće te da je onda pitanje prioriteta na što se troši novac. Rekao je da nije normalno da se 15 puta više novca trošilo na mjeru nego na gradnju vrtića. Dodao je da ako ćemo biti socijalnih slučajeva zbog ukidanja mjere, da će se aktivirati socijalne mjere i na razini države i na razini grada.

Podsjetimo, predstavnici Hrvatske udruge roditelja odgojitelja te dviju inicijativa koje se zauzimaju za opstanak mjere roditelj odgojitelj sastali su se s predsjednikom zagrebačke skupštine Joškom Klisovićem. On je najavio podnošenje amandmana kojim bi se ublažile posljedice ukidanja te mjere, a roditelji najavljuju nastavak borbe i nove prosvjede već u subotu.

Roditelji odgojitelji prosvjedovali su već nekoliko puta ispred Gradske uprave. Razlog prosvjeda je odluka Tomislava Tomaševića, čelnika ekstremno lijeve Možemo, o ukidanju ove vrlo učinkovite demografske mjere. Majke i očevi poručili su da brinu o 20 000 djece. A više od 6000 njih je vrtićke dobi. Roditelji ukazuju na činjenicu da je protuzakonito ukidati ugovorena prava.

Inače, predstavnici roditelja odgojitelja bili su i na sastanku s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem 24. studenog te su nakon njega kazali da pomaka nema te do njega nije došlo do danas.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button