Domovina

Za one koji ne znaju ovo je “moderna” i “građanska” BiH koju priželjkuju Bakir i Željko

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH u utorak su ocijenili kako je ovo najbolji pokazatelj kako SDA vidi ‘modernu i građansku’ državu BiH.

Kako su rekli u svom sramotnom i uvredljivom priopćenju, mnoge Bužimljane ovih dana interesira kome premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog bilboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod firme Sanitek.

“Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom na to da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu”, kažu u sramotnom priopćenju iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalogodavaca hitno ukloni iz Bužima.

“S obzirom na to da premijer kantona ima dva savjetnika iz Bužima tražimo da se ispričaju svim Bužimljanima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema nikakvu svrhu i dodatno provociraju naše sugrađane”, dodaju iz SDA.

Za one koji ne znaju ovo je moderna i građanska BiH koju priželjkuju Bakir i Željko
www.crodex.net
Foto Youtube: Predstavnici SDA Bužim

Na kraju su rekli da smatraju da se ovakva praksa više nikad ne može i ne smije ponoviti u Bužimu.

“Ako ovo dozvolimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”, zaključuju u SDA.

Kako su javili čitatelji Klixa, plakat je večeras uklonila grupa građana. Jedan od njih je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje po njima “spornog” plakata.

Iz policijske stanice Bužim nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

“Nemamo nikakvih informacija o tome”, rečeno je u Policijskoj stanici Bužim.

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH u utorak su ocijenili kako je ovo najbolji pokazatelj kako SDA vidi ‘modernu i građansku’ državu BiH.

“Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer ‘moderne i građanske’ države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primjer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vrijeđanje”, naveli su iz Hrvatskog narodnog sabora koji okuplja hrvatske stranke u BiH.

Oni očekuju da će SDA i načelnik Nanić uputiti ispriku zbog ovoga sramotnog ispada.

“Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali”, naveli su iz HNS-a BiH.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button