Domovina

Uskok još 2019. znao sve o Žalac. Zašto nisu ništa poduzeli?

Otkako je sredinom prošlog tjedna Gabrijela Žalac uhićena po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, postavlja se važno pitanje: Zašto USKOK u aferi Softver nije učinio ništa, iako je sve ključne detalje Telegram rekonstruirao još u srpnju 2019. godine?

Bivši zaposlenik SAFU-u je rekao da je hrvatskim istražiteljima još prije dvije godine ispričao kako se varalo u njegovoj agenciji.

Sada im se pak javio i bivši djelatnik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), nadzornog tijela za kontrolu postupaka u kojima se povlači EU novac. Potvrdio je kako je nakon Telegramovih objava prije dvije godine pozvan u USKOK. Hrvatskim istražiteljima još je tada, krajem 2019., otkrio sva svoja saznanja o prikrivanju nezakonitosti, no ni nakon njegova iskaza nije se dogodilo ništa.

“USKOK je tada ispitao i još najmanje četvero mojih kolega”. Tada su im, tvrdi, istražitelji pokazivali i mailove koje su djelatnici SAFU-a izmjenjivali međusobno i s osobama iz Ministarstva Gabrijele Žalac.

Iz toga je zaključio da su već imali obrise slagalice afere i uključenih aktera. Znajući pozadinu, Telegramov sugovornik otkrio im je i dodatne informacije.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
jadranski.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button