Vjera

Ključ borbe: Pod obranu se Tvoju utječemo!

Povijest je učiteljica života. Onaj koji ne poznaje povijest može je upoznati, onaj koji ne želi – već je izgubio. Ne trebamo ići daleko u povijest, k drugim narodima i prostorima. Dovoljno će biti, naše, hrvatsko iskustvo. Pod obranu se tvoju utječemo!

Domovinski rat

Sjećam se 1990-tih i početka Domovinskog rata. Stalno smo preko medija bili uvjeravani u silinu tadašnje JNA, da joj se nitko ne može oduprijeti, da je jedna od najsnažnijih armija u Europi. To sustavno uvjeravanje je trajalo od kada je ta armija uspostavljena, desetljećima. Slike u medijima su vjerno pratile sav taj izričaj zastrašivanja prikazujući tenkovske kolone, topovske položaje, višecijevne bacače raketa (VBR-ovi) kako sijevaju. Padaju granate, rušenje, uništavanje, ubijanje, smrt. Bez ikakve zadrške, bez ikakve milosti, bez mogućnosti obrane, bez mogućnosti opravdanja (naše povijesti, istine), sve je bilo već zacrtano i odlučeno od strane tko zna kojih i kakvih moćnika. Sila Boga ne moli…

S druge strane narod goloruk, nemamo ništa, ne daju nam ništa, ostavljeni na milost i nemilost. U svim tim okolnostima nismo imali ništa osim ljubavi za slobodu hrvatskoga naroda i spremnosti da obranimo svoje domove, zavičaj i Domovinu (jednostavno smo bili Za Dom Spremni – ništa drugo – ništa više. Hoće li možda npr.Japanci doći braniti hrvatski dom, tvoj Dom, tvoje najmilije?).

Hrvatski narod, obični puk, koji nije bio uključen u ratne pripreme i zbivanja je tada, ne imavši nikakvog drugog rješenja pristupio s drugačije strane i – uzeo krunicu u ruke. Krunica se molila za Mir (ne protiv neprijatelja – nego jednostavno za Mir – pa što Bog da). Obično je to bilo u večernjim satima, sa svijećama, na trgovima. Sjećam se, iako je bio rat, bio je lijep osjećaj.

Znamo kako je to završilo 1995-te, znamo da je tada goloruk narod u par godina izgradio snažnu Hrvatsku vojsku i ostvario najslavnije pobjede svoje povijesti. Uspostavio samostalnu i suverenu državu, sa najvećim stupnjem sloboda koju narod nije uživao stoljećima (možda nikada ranije).

Sadašnjost – hoćemo li na ulice pa silom?

Sada je gotovo ista situacija. Europa i svijet već neko vrijeme vriju – Australija i N. Zeland posebno. Ovaj tjedan je najavljeno strahovito ograničavanje sloboda i u Hrvatskoj.

Od 04.01.2022.g., kako je najavio nacionalni Stožer, svi necijepljeni će biti (manje-više) doslovno odstranjeni iz društva u Hrvatskoj, bez mogućnosti za normalan život. Nema rasprave, gotovo, odlučeno.

Riješenje je lako, kao i uvjek – kada ti Zlo nudi rješenje: “Misli na druge i cijepi se”. Obična laž – ništa drugo, laž i obmana, to je stari recept koji uvijek pali. Jednostavno – laž. (neću ovdje pisati argumente, tko ih dosada nije upoznao – ne trebaju mu)

Nije li Isusu isto tako bilo u pustinji kada ga je Sotona kušao nakon 40 dana posta? Da glad (pandemiju) riješi kruhom (cjepivom)? Nije li ga upravo Sotona kušao sa riječima nudeći lakše rješenje: “Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom!” (Mt 4,3). A nama Beroš&Co objašnjavaju mjesecima: to je normalno, to je dobro, to se tako rješava, glad – kruhom, a pandemija – cjepivom. (OBMANA !) Isus je pokazao pouzdanje u Boga, a kako ćemo mi?

OK, moja odluka je jasna, nipošto se ne cijepiti. Ali što činiti? Kako se boriti?

Silom?

Ako ću silom onda nisam ništa bolji od njih. Također, a koliko vidim po svijetu, sa bilo kakvom silom i ulicom se vlasti uredno snalaze, a u najboljem slučaju nastaje kaos i anarhija ako ulica prevlada (a pitao sam se prije par godina: Što to oni u Njemačkoj znaju, a narod ne, pa mijenjaju Ustav da Bundeswehr -vojska, može izaći na ulice, i to prvi put nakon 2.svjetskog rata?! Što to vlasti RH znaju a narod ne – pa je najveći izdatak od prije par godina za MUP bila stavka nabavke opreme za suzbijanje uličnih nereda?).

Budimo narod Nade – a ne kaosa i nasilja

Krunicu u ruke i na trgove

Ne znam kako vi gledate – ali sam ja poprilično uvjeren da nema druge, ako ćemo biti “narod nade” kako nas prozva papa Sv. Ivan Pavao II. – krunicu u ruke, i na trgove!

Nema drugog rješenja – ako ćemo biti “predziđe kršćanstva” kako nas prozva raniji papa Lav X. 1519.g. – krunicu u ruke, i na trgove!

Hoćemo li biti baštinici naših najvrjednijih junaka, branitelja, otaca, znanih i neznanih svetaca i svetica, po kojima nas prozvaše predziđem kršćanstva, narodom nade?

Što čekamo? (Trebamo li izgubiti slobodu? Trebamo li izgubiti zdravlje ili život?)

Je li zaposlenje vrijedno ako se teško razboliš par dana/tjedana/mjeseci nakon cijepljenja? (Što treba da progledaš? Što te pokreće?)

Koga ćeš poslušati, ako nećeš poslušati i slijediti Isusa Krista:

-Čijoj vlasti se podložio-poklonio materijalni i nematerijalni svijet, živa i neživa priroda (biljke, životinje, vjetar i vode-more)?

-Čijoj vlasti se podložio-poklonio vidljivi i nevidljivi svijet (ljudi i duhovi)?

-Čijoj vlasti se podložile-poklonile zemaljske i svemirske sile/tijela (zvijezde)?

-Koji je ustanovio svoju Crkvu koja ima tisuće neobjašnjivih čuda i svetaca kroz povijest dugu 2000 godina?

Zapitajte se! Ako njega nećemo slijediti – koga ćemo?! Tko je taj?! Tko ima veća djela od njegovih? (ako nađete ili poznajete takvog – nema problema, idemo za njim…ali NEMA GA – NE POSTOJI NITKO KAO ON).

Sv. Mihael – molitve za njegovu zaštitu

Poslanica Efežanima objašnjava Duhovni boj (Ove okolnosti jesu upravo duhovni boj više nego išta drugo. Ako nisu, u redu, pokažite mi onda neprijatelja, tko je?):

Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. 11 Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. 12 Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. 13 Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. 14 Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti,15 potpašite noge spremnošću za evanđelje mira!16 U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. 17 Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.
18 Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete19 …

O mumbo jumbo “glupostima”

A vi ostali – koji ovo držite glupostima, zapitajte se?

Kakvo dobro od cjepiva ako se (u najboljem slučaju) teško razbolite – pa ostanete na teret obitelji i/ili djeci i/ili roditeljima za par mjeseci ili godina?

Ako dobijete par mjeseci dulje na poslu – što onda?

Mislite li da će Zlo stati?

Mislite li da se možete boriti protiv Zloga?

Ne znate li da sa Zlom nema pregovora? (kao jednu ili dvije ću doze – neću više – ako se pokaže loše)

Ne znate li da za raspoznavanje Žiga Zvijeri i njenih pretača (što su cjepiva) treba pronicljivosti? (Zar mislite da će se Žig Zvijeri transparetno objaviti, kao evo ga to je to, Otac Laži da bude transparentan – taman posla?!)

Kako ćete se snaći u vrijeme GLADI? A glad dolazi, vjerovali ili ne. Nestašice su već tu. (Kina je već poslala upozorenje, a prorečeno je odavno). Ne znate li da glad od čovjeka čini zvijer?!

Kako ćete zaštiti svoje najmilije u doba rata, u doba kaosa? A rat dolazi, htjeli mi to ili ne. (rat je već tu i vodi se drugim sredstvima, medijima, trgovinom, ekonomijom, intenzitet raste, stalnim i postojanim trendom).

Mislite li da će Vas Svesilni sačuvati ako zbog par trenutaka užitka si, u Vašoj krajnjoj izopačenosti, dajete pravo UBIJATI NEROĐENE, UBIJATI ŽIVOT ČOVJEKA!!! Birati političare koji to dopuštaju ! (zar zaista mislite proći nekažnjeno!?)

Pod obranu se Tvoju utječemo!

Vi vidite, ja znam kako ću, kao i devedesetih (kada smo slomili mržnju i golu silu) – s krunicom u rukama.

NEMA PREDAJE!

Pod obranu se tvoju utječemo!

Bog i Hrvati

Udijelio Svevišnji narodu mom
Najljepšu zemlju pod nebom
Prosulo sunce čudesni sjaj
Na zemlju što bješe k’o raj

Ooo, zemlja k’o raj
Ooo, čudesni sjaj

Prvog nam kralja pomaza Bog
I dao mu blagoslov svoj
Da vodi svoj narod kroz trnje i led
Zakon da vlada i red

Ooo, trnje i led
Ooo, zakon i red

Ref.
A narod k’o narod lako ga prevari zlo
I komad po komad on gubi to sveto tlo
Svevišnjeg bijes, puče k’o grom
I zakloni Sunce što sjalo je narodu mom
Svevišnjeg bijes, puče k’o grom
I nikada, nikada mira u narodu mom
Narodu mom

Kroz bespuća prošlosti trpiše Bog
I putem ih odvede zlo
On čeka da čuje molitve glas
Da udijeli nadu i spas

Ref.

Mačevi su sjekli anđele i svece
Bune su se gušile krikovima djece
Poslaničko ropstvo pet stoljeća tuge
Boljševicka neman rađala je sluge

Palile su silne vatre domove i sela
Gonilo je more kamen prkos zemlja cijela
Probodenih srca i nevine krvi
Koji nisu krivi padali su prvi

Prodane duse za lazni sjaj
Proliše suze zemlji k’o raj

Gospine suze brisao Bog
Ne plači kraljice naroda mog
Nek’ odbace zlo u duboki vir
Vratit cu zemlju i dat cu im mir

Ref.

Usliši molitve narodu Bog
Ugasi vatru i dim
Vrati joj staru slavu i sjaj
Zemlji sto bješe k’o raj

Al’ opet se nad nas nadvilo zlo
Vreba i čeka svoj čas
Čuje li narod povijesti glas
Samo u Bogu je spas

Tekstopisci: Marko Perković Thompson / Tiho Orlić

(Izneseni navodi predstavljaju osobna tumačenja i promišljanja te ne odražavaju nužno stavove portala crodex.net)

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button