Domovina

TKO JE TU ŽETONČIĆ , A TKO DILETANT?

Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.

– Sa današnjim danom podnosim ostavku na sve stranačke funkcije koje sam do sada obnašala. Očekujem da u što skorijem roku provedete na stranačkim tijelima ovu odluku. Zahvaljujem se na dosadašnjoj suradnji i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu – stoji u poruci Vesne Vučemilović.

Ta njena odluka je izazvala mnoge komentare i nagađanja da će Vučemilović podržati HDZ. Ako to ona doista i učini, premijeru Andreju Plenkoviću uz zastupnike DP-a i Vučemilović do većina od 76 mandata nedostaje samo još jedan zastupnik.

Njenu ostavku komentirao je i poznati psihijatar Herman Vukušić:

”Vesna Vučemilović dala je ostavku na sve stranačke funkcije u Hrvatskim suverenistima, uz jasnu deklaraciju svojeg stava da “nikakav savez sa SDP-om i Možemo njoj ne dolazi u obzir”.

Predsjednik Suverenista, Marijan Pavliček, prozvao je potom dr. Vučemilović zbog nepoštivanja stranačke stege i predizbornih “antikorupcijskih” obećanja, aludirajući pri tome da će dr. Vučemilović biti jedna od 76 parlamentarnih ruku nove vlade HDZ-a i DP-a.

Štoviše, posve neprilično ju je u tom smislu usporedio sa notornim Zekanovićem.

Marijan Pavliček ili ima jako kratko pamćenje, ili je posvemašnji politički diletant ako je mislio da će hrabra žena poput dr. Vesne Vučemilović koja je protiv svih struja organizirala sjednicu saborskog Odbora za obitelj u cilju zaštite hrvatske djece od eksperimenata promjene spola u veljači prošle godine, sada ići u saveze sa Ivanom Kekin i njoj sličnima, koji su spomenutu sjednicu bojkotirali i pri tome siktali niz uvreda i objeda na račun organizatora i izlagača.

Dr. Vučemilović cijeli svoj prošli mandat predano je posvetila borbi za temeljne demokršćanske i obiteljske vrijednosti, u okviru koje je i putem zaključaka jednog važnog parlamentarnog tijela željela pomoći medicinskoj struci da se postavi granica od 18. godina životne starosti za promjenu spola u Hrvatskoj.

U tome su je spriječili upravo Ivana Kekin, Sandra Benčić, Peđa Grbin i svi oni drugi koji se trenutno nalaze na onoj strani političkog spektra kojem Pavliček (trenutno) inklinira.

Pa sada ja pitam tko se tu drži svojih principa, a tko je čisti politički diletant?” napisao je Herman Vukušić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button