Domovina

Sutkinja koja je osudila Marka Juriča, ulazi u povijest

Svi možemo pogriješiti. Ako mogu pogriješiti i najpametniji, zašto onda ne bi imali priliku pogriješiti i oni koji to nisu. Griješiti je ljudski. Ipak treba reći da za neke grješke (promašaje – odluke) mogu se snositi ozbiljne posljedice, a za neke ne.

No kad vas mnogi upozoravaju da kontinuirano griješite i da taj vaš grijeh traje godinama, u tom slučaju nema više nikakvog opravdanog razloga s kojim bi se pokušali opravdati jednog dana zbog te vaše grješke koju ste učinili.

Novinar Marko Jurič osuđen je na Veliki četvrtak 06.04.2023. na Općinskome sudu u Zagrebu na uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci i rok kušnje od dvije godine. Tvrtka “Plava produkcija“, kao nakladnik emisije Markov trg, osuđena je na novčanu kaznu od 25.000 kuna.

Jurič je proglašen  krivim jer je u odjavi televizijske emisije Markov trg, 2016., upozorio Zagrepčane da pripaze dok šeću Cvjetnim trgom jer bi iz obližnje crkve mogao izletjeti ‘četnički vikar’.

Presuda Marku Juriču je nepravomoćna i obje strane, novinar i četnici, imaju pravo žalbe.

Sutkinja Mirjana Horvat u obrazloženju presude rekla je da je “Jurič poticao mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i svećenstvu Srpske pravoslavne crkve”.

U Hrvatskoj imamo više od 1600 sudaca ili ugrubo na 2300 stanovnika RH dođe jedan sudac. Jesu li svi suci u kategoriji sutkinje koja je donjela političku presudu novinaru? Smatram da bi se svaki sudac morao o ovom slučaju u javnosti izjasniti, jer u protivnom, idemo u totalitarizam gdje ‘oligarhija’ odlučuje koga će se procesuirati a koga ne. To se u svakodnevnom životu već događa, jer nekome je dozvoljeno reći sve, a nekome ništa.

Stvoritelji pravosudnog rasula nisu slučajno odabrali Veliki tjedan za ovu presudu s kojom se testira javnost za buduće slične presude, jer nitko od njih ne bi volio osjetiti gnjev naroda na svojoj koži, te su stoga tražili osobu kojoj je ambicija oduzela zdrav razum kako bi sproveli u djelo svoju podlost.

U načelu sam protiv zabrana koje ‘mirišu’ na ‘verbalni delikt’ i protiv financiranja medija iz državnog proračuna. Sa takvim zabranama se postiže kontra efekt, a Vlada ma koja ona bila nema pravo uzimati od nas i davati onima koji rade protiv nas, protiv Hrvata, protiv ogromne većine građana RH, protiv obespravljenih.

Informaciju o presudi našao sam na portalu i ponosan i čiste savjesti sam što sa simboličkih 10 eura mjesečno pomažem Projektu Velebit, jer progonom Marka Juriča proganja se cijeli hrvatski narod.

U prvih 24 sata od objave presude tekst su preuzeli ili objavili samo neki manji portali, ali niti jedan portal koji dobija značajnu financijsku potporu države (te portale zovemo ‘glavnim medijima’). Možda će do objave ovog teksta ipak  ova nečuvena presuda potaknuti mnoge da ovom povijesnom događaju daju odgovarajuću pozornost.

S obzirom da sam protiv svoje volje tijekom života bio prisiljen upoznati se s mnogim zakonima RH iz kojih sam zaključio da je sve stvar u ‘interpretaciji’ zakona, jasno mi je na koji se način postaje sucem u RH. Najbolji dokaz tome je politički izbor sudaca za Ustavni sud.

Smatram da pored ostalog, sucem u RH trebala bi postati osoba:

1. Koja bi prošla psihološki test, uz konzultaciju ako je potrebno i s psihijatrom. To nije ništa novo u svijetu za mnoge profesije.

2. Koja bi prošla test inteligencije. Nedostatak zdravog razuma je najčešće posljedica bolesnih ambicija.

3. Koja bi pročitala na primjer knjigu Ivice Miškulina ‘Usta širom zatvorena’ iz 2021. i nakon toga položila test iz sadržaja knjige kako bi se ispravno razumio pojam ‘političko suđenje’.

4. Koja bi pročitala sljedeće naslove i položila testove iz sadržaja knjiga kako bi se razumjela trajna prijetnja Hrvatskoj srpskog nacizma ustoličena u SPC i četništvu, a i pravilno shvatio pojam ‘antifašizma’:

– ‘Slom Velike Srbije‘, autor Georges Desbons, izdanje 2020.
– ‘Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima‘, autor Stjepan Lozo,
– ‘Komunistički teror i mučeništvo Crkve‘ dva sveska, autor Josip Jurčević iz 2020.
– ‘Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori‘, autori Stipo Pilić i Blanka Matković iz 2021.
– ‘Tragedija u Bleiburgu i Viktringu’, autor Florian Thomas Rulitz najnovije izdanje
– Koja je sakupila 1000 potpisa podrške građana prije podnošenja prijave za natječaj za suca.

Gospođi sutkinji Mirijani Horvat dao bih priliku ispraviti nepravdu učinjenu Marku Juriču donešenjem nepravomoćne presudu na način da se novinaru Juriču i hrvatskoj javnosti ispriča za montirani politički proces.

Ako pak to ona ne učini s ovom presudom novinar Marko Jurič i sutkinja Mirjana Horvat stekli bi besmrtnost u novijoj hrvatskoj povijesti.

Marku na ponos, Mirjani na sramotu.

Dr Ivica Tijardović/Foto: Facebook

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button