SvijetVideo

Što će Rusi reći na ovo? Amerikanci pokazali novo moćno nuklearno oružje, pogledajte kako izgleda!

Amerikanci su za svoje zračne snage planirale su kupiti najmanje 100 aviona i započeti zamjenu bombardera B-1 i B-2.

Predviđalo se da će svaki zrakoplov koštati otprilike 550 milijuna dolara u dolarima iz 2010. godine. To iznosi oko 750 milijuna dolara u današnjim dolarima prilagođenima inflaciji. Zračne snage planirale su kupiti najmanje 100 aviona i započeti zamjenu bombardera B-1 i B-2.

Tvrtka Northrop Grumman u petak je predstavila novi mlažnjak B-21 “Raider”. To je prvi zrakoplov iz nove flote nevidljivih nuklearnih bombardera dugog dometa za zračne snage Sjedinjenih Država.

B-21 predstavljen je tijekom ceremonije u Northropovoj tvornici u Palmdaleu u Kaliforniji, nudeći javnosti prvi pogled na novi bombarder. B-21 moći će nositi konvencionalno i nuklearno oružje diljem svijeta koristeći sposobnost dugog dometa i punjenja gorivom u zraku, ističe Reuters. 

Predviđalo se da će svaki zrakoplov koštati otprilike 550 milijuna dolara u dolarima iz 2010. godine ili oko 750 milijuna dolara u današnjim dolarima prilagođenima inflaciji. Zračne snage planirale su kupiti najmanje 100 aviona i započeti zamjenu bombardera B-1 i B-2.

Northrop naziva avion šestom generacijom zrakoplova s ​​obzirom na njegovu sposobnost povezivanja s drugim zrakoplovima i jednostavnog integriranja budućeg oružja u arhitekturu svog sustava.  B-21 također ima izdržljiviji površinski materijal. Taj materijal omogućuje nevidljivost i koji će zahtijevati manje održavanja te svesti operativne troškove i zastoje na minimum, rekao je Doug Young, potpredsjednik sektora i generalni direktor u Northrop Grumman Aeronautics Systems.

Šest aviona, koji bi trebali imati prvi let sredinom 2023. godine, u različitim su fazama sklapanja. Više od 8000 ljudi iz Northrop Grummana, industrijskih partnera i zračnih snaga trenutno radi na programu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Večernji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button