Izbor uredništva

Jesmo li izgubili čitavu generaciju djece zbog suludih covid mjera?

Zatvaranje škola u ovoj pandemiji jedan je od najvećih zločina prema mladim generacijama u povijesti naše civilizacije. To moramo osvijestiti i pobrinuti se da se tako nešto više nikada ne ponovi.

U Americi se nacionalna TV mreža CBS pita “jesmo li izgubili čitavu generaciju djece zbog covid mjera?”.

Zatvaranje škola je bila najveća pogreška u pandemiji i to sada svi znaju. U Hrvatskoj su škole bile manje zatvorene no iti u jednoj EU zemlji osim Švedske, no ipak smo djeci nanijeli ogromnu štetu, a to jasno vidimo i na fakultetima…

Britanski ministar obrazovanja ispričao se djeci zbog zatvaranja škola te se nadamo da će isto učiniti i hrvatski ministar Radovan Fuchs.

Nadam se da će se i kod nas oni ostali ”stručnjaci” i novinari koju su javno zahtijevali zatvaranje škola ispričati. Hrvatska je srećom među zemljama koje su najmanje zatvarale škole, no nametali su djeci nošenje beskorisnih i štetnih maski a često smo slali čitave razrede u samoizolaciju što je bila velika pogreška i nadam da će se i naš ministar obrazovanja ispričati za tu pogrešku.

Jako je važno da svi postanu svjesni da je zatvaranje škola jako štetna i opasna pogreška koja se više nikada ne smije ponoviti. Dugotrajno zatvaranje škola (i posljedično uništavanje budućnosti naše djece) nije metoda kojom se treba boriti protiv virusa koji u konačnici za djecu nije bio ništa opasniji od obične prehlade.

Je li sada nepotrebno to i dalje spominjati? Nije! Jako je važno razumjeti što se i zašto dogodilo.

Ne smijemo zaboraviti da su među nama i dalje na uglednim pozicijama mnogi koji su vrlo agresivno tražili zatvaranje škola i postoji značajan rizik da bi oni tako nešto mogli ponovo pokušati…

Za podsjetnik na to tko su oni koji su tražili zatvaranje škola, pogledajte infodemija.org.

Izvor:Gordan Lauc

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button