Izbor uredništva

Sramotni napad novinarke Ive Anzulović na Darija Kordića!

Na jučerašnjem propalom prosvjedu umjesto na HDZ dogodio se sramotan napad Ive Anzulović na Darija Kordića! Bespotrebni i ničim izazvan napad na velikog hrvatskog domoljuba i patnika, koji je nesebično izložio sebe i svoju obitelj i branio naše nacionalne interese, te po mom osobnom uvjerenju, a i svih koji su bili upoznati sa “situacijom”, nevin patio u zatvoru jer nije htio optužiti nikoga od svojih suboraca, nikoga iz vrhovništva Hrvatske vlasti !

Bilo bi iluzorno očekivati da ovakve osobe poput Anzulovićke to razumiju ali želimo našim čitateljima malo približiti tko je Dario Kordić!

Nema nikakve dvojbe da Dario Kordić nije ratni zločinac i ubojica, da nije sudjelovao u ubojstvima i masakru u Ahmićima, da ih nije naredio. Dario Kordić je nevin odležao 2/3 zatvorske kazne od 25 godina na koju ga je osudio haški tribunal na temelju laži i lažnih konstrukcija koje se odavno znaju a danas isplivavaju na površinu.

JEDAN BRANITELJ O DARIJU KORDIĆU

Gospodina Kordića (kojeg inače poznajem iz „ratnog vihora“) zadnji put sam vidio na Kupresu, na obilježavanju godišnjice pogibije moga velikog prijatelja, inače zapovjednika jedne od najelitnijih postrojbi HV-a. Kordić je već bio upoznat s tim da „putuje“ za Haag, i na moje pitanje što misli o tome što su mu „rezervirali kartu“ za Haag? Odgovorio mi je: „Ja sam vojnik hrvatske države, bilo to u Haagu ili negdje drugo! Prihvati ću odluku naše vlasti i u Haagu ću braniti interese hrvatskog čovjeka “.

Ovdje nije bitno što netko misli o Dariju Kordiću, jer to ovdje nije tema, nego je ovdje riječ o „dosljednosti“. Da se odmah razumijemo ne podržavam nijedan zločin! Mislim da je svakome jasno da odluke (bile dobre ili loše) nije donosio sam Kordić, ali on je izabrao taj put, i uz sve dobro i loše drži se toga. Izabrao je, i držao se svojih principa, i zato je dobio najveću kaznu od 25 godina. To je najveća kazna koju je dobio jedan Hrvat. Nigdje nisam pročitao da Kordić poimence optužuje nekog, da bi olakšao svoju poziciju. Iako mu vrh Hrvatske države očito nije pružio svu potrebitu dokumentaciju, iz razloga da ne bih još neki političari odgovarali. Tko su bili „zaštićeni svjedoci“? Tko je „pokajnik“?

Hrvatska država je napustila Darija Kordića, nema ni „generalsku plaću“, država je samo djelomično snosila troškove puta za posjete obitelji, postoje dugovi prema odvjetničkom timu… Darijeva obitelj tražila je kredit kako bi financirala svoje odlaske i posjete u Haag. Pišu predsjedniku vlade, predsjedniku države da im Dario ima tretman kao i general Blaškić…Ali izgleda ništa od toga.

Kada su se Hrvatska mjesta Busovača, Vitez, Novi Travnik i Nova Bila našla u okruženju bošnjačkih snaga i pod oružanom vatrom bošnjačkih vojnika što je potrajalo godinu dana, cijelo to vrijeme Darijo Kordić, za razliku od nekih hrvatskih političara, s obitelji ostaje u okruženju aktivno sudjelujući u obrani hrvatskog naroda na tim prostorima. Iako osobno znam da obitelj Darija Kordića od prije rata posjeduje kuću u prelijepom mjestu Promajna pored Makarske oni su umjesto uživanja u sigurnosti, kupanja i sunčanja, izabrali patnju s svojim narodom.

Ne volim zločin, ali ne volim ni ovu „ljigavost“ od nekih … Sve privilegije čina i dužnosti oni bi uživali, kada se i pretjerivalo u tome, ali odgovornost tu je uvijek kriv netko drugi. Većina njih na poziciji znala je skoro sve što se dešavalo, i dobro i loše. Zašto nisu odbili činove, dužnosti i privilegije koje idu uz te položaje?

Sada optužuju u stilu „nisam ja, sve je on kriv“. Grozno! Što će sutra misliti naše mlade generacije o tome kakvi su nam bili časnici kad njih vide? Zašto tome nekome nije to rekao onda, ako je to tako? Ne, u ono vrijeme su bili „prijatelji“, imali zajednička druženja… Bijedno i „ljigavo“. Ja bih najprije pozvao na odgovornost one koji su ih postavljali na takve položaje. Profil hrvatskog časnika sam uvijek drugačije zamišljao. Žalim ih, ali im se ne mogu diviti. Za mene je bila čast i privilegija biti vojnik hrvatske države. „I u dobru i u zlu“ bi trebali ostati dosljedni sebi, kako su dijelili zasluge neka podjele i odgovornost.

Svjedočenje i Dariove susjede Maje Varešković -(Busovača 04.12.2014.) koja ovako opisuje Daria Kordića:

”Netko je pozvonio na vrata moje kuće i ja otvorih.Preda mnom je stajao visok,mlad čovjek s naočalama.Reče da se zove Dario Kordić,da se doselio u našu ulicu i da skuplja pomoć za komšinicu Suadu i njenu djecu jer joj je muž Hojlica poginuo radeći u šumi…pozvala sam mamu il tatu,ne sjećam se…nakon nekoliko godina taj čovjek je osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnog zločina….prije nego se doselio u komšiluk njega nisam znala,znala sam njegovu majku koja je bila pedijatar i znala je i u kući primiti moju majku koja bi me donijela bolesnu i znala sam njegova oca,veterinara koji je pomagao i liječio stoku i kad netko nije imao para…uzeo bi ili malo krompira ili par jaja…Rat je počeo i Dario je stao na čelo naseg naroda…njegova žena i djeca su cijelo vrijeme ostali ovdje a mogao ih je helikopterom poslati u Split pa da se Venera šeta Rivom i pije kavu u Marmontovoj dok mi ovdje ginemo…bili su tu i njihovu kuću su čuvali nasi vojnici…pa i moj tata…ona bi vojnicima pravila,svaki dan palačinke…jedan dan je izišla da se izvine jer nema brašna za palačinke…vojarna Draga je bila puna hrane ali on je bio takav…za svoje nije tražio…preponosan,skroman…Ljudina s velikim Lj…tek kada je iz došao iz zatvora i prohodao Busovačom,za mene je stao rat…isla sam ga dočekati…kad bi vjerovala da je on kriv za zlocin u Ahmićima i tad bi otisla na stadion ali da ga pljunem…pošto ga poznajem,znam da nije to naredio i da je nevin odležao 17 god…ovako,volim ga i ponosna sam što je stanovao u mojoj ulici, a sad nek se ponosi Zagreb njime i neka i tamo među mnogim izdajicama Hrvatskog naroda živi jedan takav…pravi i najveći…sad neka me opet izbaci poneki “prijatelj”…Dario je žrtvovao sve za Hrvatsku a i ja ću brate par takvih prijatelja!”

Dario Kordić u svojoj rodnoj Busovači

Dario Kordić nije se žalio na svoju sudbinu, nikoga nije optužio za nepravdu koju je preživio te je nastupio kao istinski vjernik i obraćenik.

Kada je Ivica Kupreškić došao u posjetu svojoj braći u Haag sreo je i Daria Kordića i pozdravili su se, pri čemu mu je Dario Kordić rekao: ”Ajde Ivica ne budi tužan, šta je 25 godina odležati za našu HRVATSKU.”

Ovo pokazuje koliko i Hrvati Srednje Bosne vole Hrvatsku !

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button