Vjera

Slika: O skladištu (Životu) i svjetiljci (Vjeri u Isusa)

Čovjekov ovozemaljski život se može promatrati kao jedno veliko skladište. Skladište ima naprijed ulaz (rođenje) i na kraju skladišta izlaz (smrt, spasenje Duše, te u konačnici vječni život – Raj). Svi idemo kroz skladište (kroz život) s početka na kraj, a u ruci imamo svjetiljku (vjeru u Isusa).

Naše skladište (naš život) je puno potrebnih i nepotrebnih stvari, svih vrsta, veličina i namjene, negdje uredno složeno, a negdje nabacano bez smisla i reda. Skladište je i mračno, u njemu nema rasvjete, ništa se ne vidi. Zbog tog mraka i stvari u skladištu, naš put do izlaza iz skladišta (do kraja života) može biti uvelike otežan, jer ne vidimo ništa – mrak je. Stalno nailazimo na prepreke, podmetanja, zastoje, iznenađenja, koji nas više ili manje ranjavaju i zbog čega padamo. Na tom putu kroz skladište (kroz naš život) često dođemo pred zid, ne znamo kako nastaviti dalje i koji put odabrati…

Ovakav život može biti iznimno težak, s malo sreće i radosti, uz mnogo rana i boli kroz to skladište (kroz život).

Isus

Međutim, putnik kroz to skladište (čovjek u svom životu) kao pomoć je prilikom ulaza u život (rođenjem) dobio i može uvijek koristiti svjetiljku (Vjeru, odnos sa Isusom).

Ako i kada ta svjetiljka dobro svijetli (ima energije u sebi, ima punu bateriju, a u našoj slici svjetlo predstavlja Vjeru u Isusa, razumijevanje Sv.Pisma, povezanost sa Sv.Duhom) ona omogućava našem putniku da kroz skladište bolje vidi svoj put (svoj život) i da lakše putuje do izlaza. Pomoću svjetiljke (Vjere) jasnije vidi opasnosti i prepreke te kako ih zaobići ili posljedice umanjiti, a na putu (kroz život) vidi i stvari (životne okolnosti) koje mu mogu pomoći u budućem putovanju (životu). A kada se dogode zastoji, prepreke, sa jačim svjetlom (Vjerom) se jasnije vide razlozi zastoja, prepreka.

Na ovaj način čovjek sa jakom Vjerom (svjetiljkom koja snažnije svijetli) ima i bira bolji put kroz svoj život, a kada se dogode nesreće, bolesti, stradanja, te okolnosti on tada jasnije shvaća i razumijeva zašto je tako moralo biti, i nastavlja svoj put (svoj život) naprijed prema izlazu, odnosno prema svom cilju (vječnom Životu).

Ne kraju skladišta, osim izlaza (Vječnog života), postoji i druga opcija – rupa, bezdan (vječna osuda – Pakao). Što više imamo svjetla (vjere u Isusa) manje su šanse da završimo u rupi, bezdanu ovog našeg slikovitog skladišta…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button