Domovina

Selak Raspudić o ”glumcu” Pupovcu: Jeftini Pupovčev teatar nije dostojan studenata 1. godine glume

“Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume, štoviše niti jednog amaterskog udruženja”, istaknula je Marija Selak Raspudić o današnjem glasovanju u Hrvatskom saboru za novog HRT-ovog ravnatelja kojeg je podržao SDSS, strateški partner Andreja Plenkovića.

Hrvatski sabor izglasao je u srijedu Roberta Šveba za novog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT-a). Za Šveba je bilo 77 zastupnika, a 55 ih je bilo protiv.

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić za N1 je komentirala izbor novog ravnatelja HRT-a.

Objasnila je zašto Mostovci nisu ostali u Saboru ni glasati protiv Šveba.

“Budući da smo inicirali i prvo opstruriranje sjednice jer procedura nije bila poštivana, na kraju smo htjeli ovim simboličkim činom zaokružiti cijelu ovu priču da bismo još jednom usmjerili pažnju javnosti na ono što je bitno, a to je da u okviru ovog natječaja nije poštivan ni sam tekst natječaja. Kandidat koji je upravo imenovan je u sukobu interesa, a ono što smo uspjeli kao ujedinjena oporba postići je da se barem ponovila ona procedura oko samog matičnog odbora koji nije bio na vrijeme i kako treba sazvan”, kazala je Selak Raspudić.

Poručila je da nastavljaju s daljnjim akcijama i demokratskim procedurama.

“Ima ih koji bi najviše voljeli da smo mi cirkusanti koji će hodati okolo i činiti nered pa da nas se onda može izbaciti iz uljuđene demokratske rasprave. To nije slučaj i mi ćemo nastaviti sa zakonskom borbom”, poručila je, dodajući da rade na izmjenama zakona koje se tiču imenovanja rata HRT-a.

Komentirala je i je li ju iznenadilo to što je SDSS podržao Šveba. Podsjetimo, Pupovac je jučer ustvrdio da ne zna hoće li podržati Šveba. Na to je Selak Raspudić pitala Ninu Raspudića koliko je šanse da Pupovac neće glasovati za Šveba, na što je on odgovorio: “Ako Pupovac bude glasovao protiv Šveba vodim vas na večeru. Ako bude glasovao za, kupite mi slanac.”

“Mogu reći da će me to koštati jednog slanca, a da mi suprug zbog toga neće platiti večeru. Dakle, naravno da smo nažalost ovo svi očekivali, premda sam uvijek ostavljala mogućnost da me se i iznenadi. Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume, štoviše niti jednog amaterskog udruženja. Premda je ishod bio očekivan, smatram krajnje neukusnim na takav način poigravati se s ozbiljnim oporbenim inicijativama, ali i s očekivanjima hrvatskih građana”, istaknula je Selak Raspudić.

“On se s njim poigrao, ismijao ih i na kraju pružio predstavu koja nije ni za amatersko kazalište”, dodala je.

Pogledajte što je o izboru novog ravnatelja rekao u ime Mosta saborski zastupnik Nino Raspudić:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button