DomovinaVideo

Sinčić: Covid potvrde su nelogične i predstavljaju segregaciju!

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u srijedu u raspravi su sudjelovali neovisni hrvatski europarlamentarci Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) i Mislav Kolakušić te HDZ-ov Karlo Ressler.

Sinčić kritizirao Covid potvrde

Sinčić je kritizirao Covid potvrde koje su “nelogične, neznanstvene, štetne”, daju “dozvolu za širenje virusa” i predstavljaju segregaciju.

„Imamo nažalost sve više primjera iz prakse, a ima i sve više znanstvenih dokaza da posjednici Covid putovnice itekako mogu zaraziti druge ljude. Mogu ulaziti na okupljanja, u bolnice, među ljude. Covid putovnica daje lažan osjećaj sigurnosti”, poručio je Sinčić.

Kolakušić nazvao HDZ-ovu vladu “marionetskom”

Kolakušić je pak kritizirao Europsku komisiju zbog nejednakih kriterija prema državama članicama Europske unije.

“Dok se prozivaju samo SUVERENE vlade Poljske i Mađarske, blagonaklono se gleda na marionetsku vladu Republike Hrvatske. Europski sud je prije nekoliko godina donio odluku da hrvatski javni bilježnici nisu nadležni za donošenje rješenja o ovrsi hrvatskih i europskih građana”, poručio je.

Hrvatski sudovi nisu poštovali tu odluku skoro 10 godina. Milijuni rješenja o ovrsi doneseni su ovršnim postupcima kojima su troškovi bili deset i sto puta veći od glavnice. Time su hrvatski građani oštećeni za više od milijardu kuna. Što je europska komisija učinila po tom pitanju, je li prozvala hrvatsku marionetsku vladu? Nije”, dodao je.

Ressler uzvraća – to je “demagoška tirada”

Ressler je kazao da su Sinčićev i Kolakušićev govor “neutemeljena, demagoška tirada”.

“Ključno je podcrtati i razumjeti da postoji stvarno dramatična razlika između takva dva oblika političkog rada. S jedne strane performansa i predanog ozbiljnog rada, egzibicionizma i stvarnog utjecaja na europske dokumente, ohole destruktivnosti s jedne strane i pokušaja pronalaska odgovara na neka stvarno teška europska pitanja”, kazao je.

“Zato su neusporedivi isključivost i suradnja s onima s kojima se i ne slažeš oko svega, glasanje protiv pomoći državama i članicama i s druge strane osiguranje rekordnog paketa. Možda još više od svega nemogućnost zajedničkog rada s ikim tko nije uvjeren u neku grandioznost tvoga lika i djela s jedne strane i traženja pravih kompromisa za interes hrvatskih i europskih građana”, dodao je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button