VjeraZanimljivosti

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine došlo proslaviti Božić u Međugorju:Mole za mir u domovini

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine ovaj Božić provest će u Međugorju. Oni su se sa svojim svećenicima danima vozili kako bi prešli oko 2000 kilometara i došli Kraljici Mira.

Na jednoj od granica čekali su nevjerojatna 13 sata dok su ih pustili, ali ni to ih nije pokolebalo na njihovom hodočašću pa sada sretni u Međugorju obilaze molitvena mjesta i sudjeluju na molitvenom programu. U pratnji ovih hodočasnika je i oko 100 svećenika.

Kako su rekli zahvalni su da mogu biti u Međugorju, a zahvalnost izražavaju i župi i župljanima koji su ih primili u ove božićne dane, piše Radio Međugorje.

Najvažniji dio hodočašća za njih je, kao i za sve hodočasnike koji dolaze u Međugorje, večernji molitveni program kao i molitva krunice na Podbrdu, Puta križa na Križevcu, a sklopu hodočašća, uz molitvu, slušali su i katehezu međugorskog župnika fra Marinka Šakota te svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo.

Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje – mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke, jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu.

Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a također i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije.

”Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koja su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje”, kazali su ranije ukrajinski hodočasnici, koji će se u svoju domovinu vratiti ispunjeni ljubavlju koju nose svojim domovima, obitelji, rodbini, prijateljima…/HMS/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
HMS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button