Domovina

Pavliček: Hrvati u BiH trebaju dobiti svoj entitet

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, poručio je u srijedu kako su zadnji pregovori u Neumu pokazali da se Hrvati opet marginaliziraju te je krajnje vrijeme da Hrvatska, kao njegova supotpisnica, traži reviziju Daytonskoga sporazuma.

“Hrvati moraju i trebaju dobiti svoj entitet u BiH, samo kroz vlastitu federalnu jedinicu unutar BiH kao narod će opstati i sljedećih 50, 100, 200 godina, BiH će opstati kao funkcionalna država, a ne kao sada međunarodni protektorat”, izjavio je Pavliček u slobodnom saborskom govoru.

Naglasio je da su Hrvati danas u BiH sve samo ne konstitutivan narod, pretvaraju se u nacionalnu manjinu, gube brojna prava.

Hrvati, nabrojao je, nemaju nacionalni tv kanal na svom jeziku, ne mogu birati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, to za njih rade  Bošnjaci, izgubili su 250 do 300 tisuća stanovnika.

Zadnji pregovori u Neumu pokazali su da se Hrvati marginaliziraju, iako kao narod koji treba imati jednaka prava kao i Bošnjaci i Srbi, zato treba otvoreno pričati što Hrvatska treba poduzeti, poručio je Pavliček.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button