Izbor uredništva

Potresan tekst zbog kojega se svi domoljubi trebaju posramiti: Molim oprost sve naše braće Hrvata. Oprostite mi molim vas!

Osobno javno priznajem i javno objavljujem da me ovaj tekst duboko dotakno, zabolio i posramio

Neću raditi neki predugačak uvod ovome tekstu koji sam u inbox dobio od jednog dragog brata u Isusu Kristu – dokazanom domoljubu čije srce gori za naš hrvatski narod, piše Vilim Karlović u svom Facebook statusu koji prenosimo u cijelosti

Odlučio sam mu ne objaviti ime jer je ovdje bitna tema i nažalost istina. Osobno javno priznajem i javno objavljujem da me ovaj tekst duboko dotaknuo, zabolio i posramio.

Molim i sam oprost sve naše braće Hrvata čije smo stradanje i pobjedu nad zlom zanemarili i na neki način omalovažili. Oprostite mi molim vas!

Evo teksta:

“Hvaljen Bog brate Vilime. Razmišljam ovi dana o nekim stvarima. Npr. kada je obljetnica Vukovara i svih tih tužnih sjećanja, iz Viteza 7 autobusa ide za Vukovar, devetero ljudi pješke ide za Vukovar hodočastiti, Ljubuški isto mimohod za Vukovar. Tisuće svijeća, svi gradovi u BiH gdje žive Hrvati veliko poštovanje i sjećanje što mi je izuzetno drago.

Ali vidi s druge strane…Nas u Srednjoj Bosni je poginulih dva puta više nego u Vukovaru. Samo mali grad Vitez 697 poginulih, plus 44 dobrovoljca u RH. Iz cijele RH nikad nitko nije došao da iskaže nekakvo poštovanje žrtvama Hrvatima u Lašvanskoj Dolini, Bosni itd. Kao da smo mi manje vrijedni.

Mi smo se branili 13 mjeseci u potpunoj opsadi. Omjer je bio 14 na 1 u korist tzv. Armije BiH. Prije smo se i sa Srbima tukli uz velike gubitke – Travnik, Vlašić, Jajce itd.

Ljubušaci zovu sve redom heroje iz Vukovara i svaka čast, ali pojma nemaju da im je pred nosom tu jedan Vitez. Da ima heroja kao i sam Vukovar. Isto velika klaonica kao i Vukovar, bolnica Nova Bila, pokolji veliki, velike borbe, velika junaštva, a o tome nitko u Hercegovini skoro da ništa ne zna.

A zamisli da je pala Lašvanska Dolina gdje bi bili naša braća u Hercegovini? Nikakva poštovanja ni sjećanja nema osim što se jedini Thompson sjetio napisati pjesmu Bosna. Zašto je to tako evo pojma nemam, ali jako me to boli.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button