DomovinaVijesti

Selak Raspudić: Spriječe li referendum, to će biti politička smrt HDZ-a

MARIJA SELAK Raspudić, Mostova saborska zastupnica, u kraćem je razgovoru za Index potvrdila da su prikupili dovoljan broj potpisa za referendum o covid-potvrdama, ali se i osvrnula na tvrdnje nekih ”ustavnih stručnjaka” da bi pitanja mogla biti proglašena neustavnima.

Podsjećamo, Most je predložio referendumsko izjašnjavanje o dva pitanja kojima bi se ukinula ”stožerokracija” i rezultiralo prebacivanjem težišta odluka o pandemiji s vlade na Sabor.

Ukoliko Ustavni sud obori referendum to bi bila HDZ-ova politička smrt. HDZ vlada sa 600 tisuća glasova, a sad je potpise sigurno dalo više od 368 tisuća ljudi. Dali su mišljenje o tome da žele nekakav referendum. I kako se to može ignorirati, a oni s niti duplo većim brojem glasova odlučuju o svemu Hrvatskoj. To je van pameti. To je njihova politička smrt za moj pojam. S obzirom na tradiciju ukradenih referenduma, odnosno rušenja velikog broja potpisa, to se neće dobro primiti.

Kada bi Ustavni sud išao s time da sruši ova pitanja koja su sigurno napisana tako da su održiva, mislim da bi to bila HDZ-ova politička smrt. To je protudemokratski i van svake pameti. rekla je Marija Selak Raspudić.

Danas je i predsjednik Zoran Milanović komentirao najave da će Ustavni sud provjeravati ustavnost COVID potvrda za zdravstvo. 

– Ustavni sud je pravni kombinat HDZ-a. Međutim, izgleda da su ovi iz Mosta uspjeli prikupiti potpise,  rekao je Milanović.

– Ne znam kako jer nemaju infrastrukturu. Vjerojatno će ih probati pokrasti. Ja to respektiram. Smatram da trebaju pozvati ljude da se cijepe, ali to ne rade i ne mislim da je to dobro. Protiv njih su svi, pa i crkva. Ne znam kako su sakupili potpise – ustvrdio je. 

Upitan tko bi mogao pokrasti Most, kratko je samo rekao:”Vlast. Tko drugi” Na pitanje kako bi se mogla dogoditi krađa, kazao je da bi se potpisi mogli proglasiti nevažećima ili duplima: – Zna se kako to radi. To su već prokušane metode. 

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button