DomovinaVideo

MOST USPIO: Imamo 400.000 potpisa, hvala i predsjedniku Milanoviću

Most je sakupljao potpise za raspisivanje referenduma kojim traže ukidanje COVID potvrda i “stožerokracije”, odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom.

Most na konferenciji za novinare govori o završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”. Podsjetimo, ovom inicijativom se traži raspisivanje referenduma kojim za ukidanje COVID potvrda i “stožerokracije”, odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom. 

– Drago mi je reći da smo uspjeli, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa i više od toga – rekao je Božo Petrov i dodao kako će potpise predati u Sabor 24. siječnja. 

UŽIVO] Marin Miletić: Skupili smo 400.000 potpisa, tresem se od uzbuđenja.
Izvještava: Borna Filić

– Skupili smo 400.000 potpisa – kazao je Marin Miletić.  – Tresem se od uzbuđenja. Hvala svim građanima, hvala predsjedniku Republike koji je prepoznao našu inicijativu – dodao je Miletić.  – Drago mi je da čitava hrvatska javnost može vidjeti koliko je u našoj inicijativi snažnih i sposobnih žena koje su ovo iznijele na svojim leđima.

Ovo je festival demokracije koji odavno nije viđen u Republici Hrvatskoj – rekla je Marija Selak Raspudić.  Ne strahuju da neće imati dovoljan broj potpisa jer često 10 posto njih bude nevažeće.  – Ovaj put to neće biti tako. Mi smo bili puno pripremljeniji, za sve smo spremni.

Kada predamo potpise nakon analize, predat ćemo pravovaljane potpise. Želim poručiti našim volonterima i svim građanima RH koji nas podržavaju da imamo referendum, ako kojim slučajem oni budu nastojali taj referendum budu htjeli zaustaviti, ja im to ne bi nikako preporučio – rekao je Nikola Grmoja.

– Ako mi možemo u manje od mjesec dana odraditi cjelokupan proces, očekujemo da vladajući i hrvatski Sabor odradi to u istom tom periodu, u istom periodu u kojem smo mi odradili prebrojavanje da i oni odrade, dakle krajem veljače – dodao je Grmoja. 

– Mi smo danas sretni i radosni, neki će možda imati nemiran Božić, no oni su sami za to odgovorni – rekao je.  Ističe kako su nekoliko desetaka tisuća iznad praga koji je određen za raspisivanje referenduma.  – Za svaki potpis koji oni proglase nevažećim morat će objasniti zašto je taj potpis nevažeći. Trebaju to dokazati. Hrvatski građani to zaslužuju – istaknuo je Grmoja.  – Poruka građana je nedvosmislena, želimo da nas se pita, a jedini koji je gluh na tu poruku je premijer Andrej Plenković – kazala je Marija Selak Raspudić. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button