Domovina

Šef gradskog HDZ-a kupio Audi Q5 za 46.000 eura te kaže: Znam da me budno pratite i nemam što skrivati

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić, šef križevačkog HDZ-a, kupio je novi auto, i to kakav. Kako piše portal danica.hr, dr Devčić je nedavno postao ponosni vlasnik moćnog Audija Q5 4.0 TDI Quattro.

S obzirom da je riječ o friškoj kupnji, novog automobila nema u imovinskoj kartici koju je Devčić kao dužnosnik Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predao u siječnju ove godine.

„Da, kupio sam nedavno Audi Q5 iz 2019. godine od tvrtke u Austriji i platio sam ga 46.000 eura (oko 347.000 kuna, op. a.). Novac za kupnju osigurao sam prodajom Audija A4 kojeg sam imao u vlasništvu i dijelom posudbom od roditelja“, potvrdio nam je Devčić ovaj tjedan.

Šef bolnice u imovinskoj je kartici u siječnju od voznog parka koji posjeduje naveo Audi A4 iz 2018. godine vrijedan 18.600 eura (kupio ga prodajom imovine) te VW T Roc iz 2021. godine vrijedan 17.250 eura (također kupljen sredstvima od prodaje imovine).

Osim toga, ravnatelj ponekad, za lijepa vremena (obično ljeti), na posao u bolnicu u Koprivnicu. dolazi i na novom motociklu. Riječ je o BMW-u R1250 GS iz 2021. godine koji je kupljen za 18.600 eura. Kaže kako je vlasnik samo 30 posto motocikla, a novac za kupnju tog udjela namaknuo je, kaže, kreditom.

‘Budno me pratite’

Snimka zaslona

Za Audi četvorku, koju je ove godine prodao, već duže se pak u bolničkim kuloarima priča kako je ravnatelj taj automobil navodno kupio od jednog velikog dobavljača lijekova za bolnicu koji ga je imao u leasingu.

No, šef križevačkog HDZ-a Devčić nam to ovaj tjedan odlučno demantira: „To nije točno. Taj Audi A4 kupio sam od tvrtke AC Jesenović, a ne dobavljača, i ne znam tko ga je ranije posjedovao“.

Ravnatelj kaže kako će sve ažurirane podatke o svojoj imovini dostaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u zakonskom roku. Obveza je da se za svaku godinu dostavi nova imovinska kartica s promjenama (ako ih ima), što znači da će iduća biti objavljena početkom 2024. godine.

„No, znam da me budno pratite i nemam što skrivati“, kaže nam šef koprivničke Opće bolnice.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, inače, ima plaću od 2455 eura (18.500 kuna) plus 950 eura (7160 kuna) mjesečno kao liječnik u dežurstvu. Ukupno, dakle, Devčić zarađuje oko 3400 eura (25.700 kuna). Supruga koja je zaposlena u banci zarađuje pak 1858 eura (14.000 kuna) na mjesec.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button