DomovinaVijesti

Sjaši Kurta, uzjaši Murta: Tomašević u sukobu interesa?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je na radnom sastanku u ponedjeljak predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak.

Povjerenstvo napominje da još nema formalnu odluku u predmetu jer tek treba utvrditi sve relevantne činjenice u tom slučaju i potom, kao i u svim drugim predmetima, na jednoj od sjednica donijeti odluku o mogućem pokretanju postupka.

Napominju također kako je predmet otvoren zbog okolnosti koje nisu istovjetne onima zbog kojih je ranije otvoren predmet protiv istog dužnosnika.

Lauc je, po pisanju medija, donirao Tomaševićevu kampanju s 10.000 kuna.

Riječ je o drugom otvorenom predmetu protiv Tomaševića nakon što je u lipnju otvoren postupak zbog mogućeg imenovanja suprotno proceduri, odnosno povrede članka 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić izjavila je novinarima da su ljude birali na temelju stručnosti i objektivnosti, te da Lauc nije član stranke.

Naglasila je da članovi upravnih vijeća nisu zaposlenici i dobivaju naknadu od 750 kuna. Uvjerena je da postupak protiv Tomaševića neće biti pokrenut, prenosi Hina.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button