Domovina

Tomašević nastavio Bandićevu praksu eksploatiranja gradskog poduzeća Zagreb Plakata

Zagreb Plakat plaća Gradu naknadu za postavljanje reklamnih panoa na javnoj površini, ali i ustupa čak 50 vrhunskih lokacija koje bi mogao profitabilno “iznajmljivati” kao što to radi konkurencija. piše razglas.org.

Vanjska poveznica: Zagreb Plakat

Tih 50 lokacija ustupljenje su gradskoj upravi koja ih koristi za svoja pokroviteljstva i promociju, uglavnom bez ijednog centa uplaćenog na račun gradske tvrtke Zagreb Plakat, a koja je mogla te iste lokacije vrlo lukrativno “iznajmljivati” na tržištu kako što to radi njihova konkurencija.

Zbog navedenog Zagreb Plakat gubi značajne prihode, a radi se o eklatantnom primjeru nereda kakvog je Tomašević tijekom izbora obećao zaustaviti, no ispalo mu je “zanimljivije” iskoristiti postojeći nered nego uvesti red!

Da stvar bude gora, konkurencija iz privatnog sektora na javnoj površini ima brojne reklamne panoe bez ishođenih dozvola i bez plaćenih taksi, a nadležno komunalno redarstvo na čelu sa Željkom Renićem i nadležnim pročelnikom Kordićem nije riješilo taj problem!

Prema navedenom, Zagreb Plakat je dvostruko oštećen jer pored uobičajene i redovne takse biva svojevrsno “reketiran” od Grada, dok mu nelojalna tržišna konkurencija “nabija rogove” ilegalnim panoima koje nadležni Renić i Kordić jednostavno ne uklanjaju!

Gradski “reket” javnog poduzeća Zagreb Plakat

Tomislav Tomašević
Razglas / satira

Postavljanje reklamnih panoa (kolokv. jumbo plakati) na javnoj površini regulirano je gradskom odlukom o komunalnom redu, koja (između ostalog) propisuje kako se navedeno vrši temeljem rješenja nadležnog ureda za komunalne poslove (op.a. trenutni pročelnik je Stanko Kordić, prije njega je bio Dinko Bilić, a prije njega uhićeni i procesuirani Davor Jelavić) uz prethodne suglasnosti ureda za promet, za zaštitu spomenika, za uređenje javnih gradskih prostora.

Naravno, za javnu površinu potrebno je Gradu platiti određenu taksu.

Vanjska poveznica: gradska odluka o komunalnom redu

Sve to je u redu i tako treba biti.

No postoji specifičan ugovor iz Bandićeve ere koji obvezuje Zagreb Plakat da Gradu Zagrebu ustupi na korištenje čak 50 lokacija (uglavnom se radi o vrhunskim marketinškim lokacijama zbog guste prometnosti), koje Grad samostalno koristi za svoje potrebe!

Dakle, Zagreb Plakat je za svih tih 50 lokacija platio (ili aktivno plaća) takse, o svom trošku je izgradio reklamni pano (op.a. postolje s reklamnom podlogom i osvjetljenjem), a gradska vlast ih koristi potpuno besplatno za svoje hirove.

Treba biti fer i reći da ih gradska vlast koristi za svoje promotivne aktivnosti i sponzorstva, ali jednako treba biti realan i reći da se radi o hirovitim aktivnostima kakve je samo Milan Bandić mogao izmisliti za svoje bakanalije!

Tomašević “naslijedio” Bandića u bakanalijama

Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Luka Korlaet
Zagreb.hr / Tomašević, Dolenec, Korlaet

Skandaloznije od postojanja takvog ugovora jest činjenica da ga Tomislav Tomašević (u skladu sa svojim izbornim obećanjima o uvođenju reda) nije poništio, već se savršeno uklopio u uhodane Bandićeve bakanalije!

Ovih dana Tomašević ih koristi za promociju kontroverznih “Trnjaskih kresova” kojima je Grad Zagreb i ove godine pokrovitelj (kao i 2022. i 2023., a 2021. na njegovu žalost nije mogao biti jer on tada nije bio gradonačelnik).

Vanjska poveznica: zaključak Grada

Naslovnu fotografiju reklamnog paona “Antifa – Trnjanski kresovi” sam osobno učinio na Slavonskoj kod tzv. petlje na Držićevoj, dakle kod jedne od najprometnijih i time najboljih lokacija za oglašavanje, koja se mogla dobro “unovčiti” s kakvom komercijalnom reklamom!

Dakle, kada je Bandić “izvodio” to je bio nered (što jeste doista i bio), a sada kada na identičan način “izvodi” Tomašević onda je to u redu (iako doista nije)!

Cijeli tekst možete pročitati na razglas.org .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button