DomovinaVideo

Sedlarov film koji će promicati Hrvatsku u turističkoj sezoni 2022

Film je sniman na atraktivnim lokacijama uz majstora i direktora fotografije Marija Krišta, a pjesmu izvodi mlada splitska glumica i pjevačica Uršula Najev.

“Ja sam redatelj, snimatelji su Marijo Krišto i Darko Vukadinović”, kaže za Narod.hr ugledni hrvatski redatelj Jakov Sedlar o njegovom novom filmu “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima”.

“Nastupaju legendarni glumci Franco Nero, James Earl Jones, te Magdalena Modrić i Uršula Najev. Producenti su Oluja film te Croatia film i video. Izvršni su producenti Željko Zima i Fran Juraj Prižmić. Traje 50 minuta, a sniman je šest mjeseci na svih 48 lokacija. Premijera je trebala biti 15. siječnja u povodu 30. obljetnice priznanja Hrvatske, ali je odgođena zbog koronamjera i ograničenja. Inače, premijere će biti u Zagrebu, Splitu, Tel Avivu, New Yorku, Berlinu, Bruxellesu i Los Angelesu”, ističe Sedlar.

Izvor: Youtube narod hr

Atraktivne lokacije

“Financijski su pomogli realizirati: Plovput-Split, Hrvatska turistička zajednica, Frank Lulić, Anton Kikaš, Ante Zovko, Drago i Vinko Tolj, Marko Franović”, dodaje Sedlar, te otkriva da je to tek najava za film “Kuće svijetla, priča o hrvatskim svjetionicima”, koji traje 50 minuta.

“Godinu dana sam snimao svih 48 hrvatskih svjetionika, a svih 48 sagradila je Austro Ugarska!”, zaključno ističe Sedlar.

Snimano je na atraktivnim lokacijama uz majstora i direktora fotografije Marija Krišta, a pjesmu izvodi mlada splitska glumica i pjevačica Uršula Najev.

Cijeli će film ove godine biti glavna turistička reklama Hrvatske.

Podsjetimo, Jakov Sedlar, poznati hrvatski redatelj s više od 100 dokumentarnih i igranih filmova gostujući u podcastu 55 minuta kod Željke Markić ispričao je zašto ne odustaje od tema vezanih za hrvatsku povijest – poput bleiburškog, poslijeratnog pokolja koji je po djelu akademika Ivana Aralice prikazao u filmu Četverored, zašto samo jednom prikazan na HRT-u, kako ga je SDP nakon dolaska na vlast od direktora drame “preimenovao” u blagajnika.

Ovaj rođeni Splićanin s dvije fakultetske diplome ispričao je i o šikaniranju koje je trpio tri godine u komunizmu – jer nije htio ići igrati vaterpolo u Beograd, već u Zagreb. Emisiju pogledajte u cijelosti:

Izvor: crodex.net / narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button