Domovina

HND STAO U ZAŠTITU GOVORA MRŽNJE PUPOVČEVIH NOVOSTI

U novom broju Novosti navodi se da HND(ili bolje rečeno JND) izražava zabrinutost navodnom sustavnom kampanjom protiv Novosti koja se po njima lažnim i opasnim optužbama prebacila u saborske klupe.

Izjave Ružice Vukovac kao i izjave Nikola Grmoja i Željko Sačić navode da su sramotno opasne i neprihvatljive iako su samo iznijeli svima poznate činjenice vezane za Pupovčeve Novosti !

Novosti se u svojim izdanjima tijekom godina nažalost ne bave poticanjem kulturne autonomije srpske zajednice u Hrvatskoj, za što su im donirana sredstva, zbog čega trpi i srpska nacionalna manjina u HR, već potiču na netolerantnost prema većinskom hrvatskom narodu, grubo vrijeđajući hrvatski narod, smisao hrvatske državnosti, suverenosti i vjerske pripadnosti, te samu Republiku Hrvatsku, što je u direktnoj suprotnosti s kriterijima prema kojima su tjedniku Novosti dodijeljena sredstva iz državnog proračuna.

Čini se da ćemo čitati i financirati još bezbroj tekstova u Novostima poput ovih!

CITIRAM: “Djelovanje sarajevskog nadbiskupa hrvatske provenijencije, Ivana Ev. Šarića – u onoj mjeri pri kojoj je vodicom blagoslovnom škropio naoštrene noževe i izbrušene srbosjeke, uspomoć kojih su njegovi ustaški miljenici i blagoslovljenici klali ljude i kidali na komade dječja tjelesa – velika je mrlja, madež, vrijed, edem ilitiga krasta na tijelu naše Matere Crkve, i, najmanje što se može učiniti da se to ruglo i osramoćenje generacijski ispere, sastruže ili otkine, jest institucionalno priznanje te nečistoće.” (Novosti o nadbiskupu Šariću)

Ili ovakvih:

“U ozračju požara s kojima se južna Hrvatska bori zadnja dva mjeseca, Novosti su 4. kolovoza, uoči obilježavanja 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, objavile naslovnicu (u prilogu) na kojoj je nacrtana zapaljena životinja uz naslov: “Lijepa naša lijepo gori.” Dok naslovnica Novosti asocira na komentar srpskog vojnika koji gleda selo koje je njegova jedinica upravo zapalila: “Lepa sela lepo gore, a ružna ostaju ružna čak i kad gore” u filmu istog naziva koji je 1996. godine snimila Radio Televizija Srbije, sadržaj je pun neistina i difamacija protiv Republike Hrvatske – da je Oluja bila etničko čišćenje za koje je odgovorna Hrvatska vojska i da u Hrvatskoj buja ustaštvo.

Pitamo se zašto HND nije reagiralo na ovakve natpise u Novostima koje su apsolutno neprihvatljive i neutemeljene te potiču huškanje i mržnju?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button