Domovina

Prosvjedi protiv COVID-potvrda diljem Hrvatske: ‘Plenkoviću odlazi!’

Posljednjih nekoliko dana diljem Hrvatske održavaju se prosvjedi protiv šire primjene COVID-potvrda koje će od idućeg tjedna biti obvezne u svim javnim i državnim službama.

Građani su prosvjedovali u Splitu,Zgrebu, Osijeku i drugim hrvatskim gradovima. Prosvjed u Splitu se održao na Pjaci, gdje su brojni govornici iznosili svoje razloge protivljenja cjepivu i COVID potvrdama.

Jedan od govornika Antonio pozvao je mlade da im se pridruže ustvrdivši da se mladima krade mladost. Počeo je skandirati “Torcida”, nakon čega su mu se pridružili brojni građani.

– Počeli su skidati videe prosvjede s društvenih mreža. Vidi se da nas se boje. Proteklih dana jedva nas ima u mainstream medijima – kazao je. Poručio je da se ljudi ustanu s tipkovnica i stolica i neka im se pridruže.

Pročitao je svjedočanstvo pripadnika Oružanih snaga koji, kako kaže, javno ne mogu izaći zbog mogućih posljedica.

– Poštujmo izbor svog bližnjega, želio se on cijepiti ili ne. Poštovani vojnici, vaša je dužnost braniti svakog građana bez obzira na njihova uvjerenja. Ne dozvolite da vas iskoriste za svoje ciljeve. Možemo reći to riječima Matije Gupca: ‘Gospoda vam djeluju veliko jer klečite. Ustanite i vidite koliko su mali.’

Govornica Anđela pročitala je svjedočanstvo vojnika koji je navodno dobio srčanu aritmiju četiri dana nakon cijepljenja te je pozvala pomoćnicu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Mariju Bubaš da iskreno progovori o nuspojavama cjepiva.

– Tko želi eksperimentirati sa sobom, nek’ eksperimentira. Nisam antivakser – kazao je branitelj Željan Jurlin na što su mu mnogi zapljeskali.

– Ja sam pro-life. Ja sam za život. Zato sam to ovdje. Dosta su iskrivljavali neke stvari. Nazvali su nas teoretičarima zavjere. Ravnozemljašima. Gdje su teorije zavjere? Imamo globalnu diktaturu i fašizaciju društva – dodao je Jurlin, a mnogi su ga u tome podržali uzvicima.

U jednom trenutku na Pjaci su počeli vikati ‘Beroša na robiju’, ‘Plenkoviću, odlazi!’, potom i ‘U boj, u boj, za narod svoj’. U ovom trenutku nije poznato točno koliko se okupilo ljudi.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button