Vjera

Presveto Srce Isusovo-blagdan i svjedočanstvo

Presveto Srce Isusovo slavi se danas.

Što znači »Srce Isusovo«? Što znači pobožnost k Srcu Isusovu? Što mi štujemo i ljubimo, kad kažemo: ja ljubim, ja štujem Presveto Srce Isusovo; ja se posvećujem i hoću da uvijek pripadam Presvetomu Srcu Isusovu; ja, Isuse, uvijek s Tobom, u Tvome Presvetom Srcu?


Pod imenom »Srce Isusovo« mi razumijevamo ne samo Srce od mesa i krvi, već i sve ono, što je u Isusu najljepše, najplemenitije, najsvetije, najdublje, najnježnije, najmilije; ukratko sve ono, što Apostol naziva »neistražljivo bogatstvo Kristovo«. (Ef 3,8) A u ovom bogatstvu i blagu Kristovu najdivniji je dragulj ljubav Isusova. Ona u Božanskom nutarnjem životu Isusovu stoluje i vlada kao kraljica.

I stoga mi pod imenom »Srce Isusovo« razumijemo najprije ljubav Isusovu prema nama. Vidio sam pod jednom slikom Srca Isusova napisano »Ljubav Isusova«. I ne može što bolje napisati pod Srce Isusovo.  I Božanski je Spasitelj rekao svetoj Margareti Mariji Alacoque, kad joj je ono pokazao svoje Srce: »Gle Srce, koje je toliko ljubilo svijet!«

Ovo je pobožnost ljubavi Isusovoj

Prema tomu i pobožnost k Srcu Isusovu jest pobožnost k ljubavi Isusovoj. I ova pobožnost stoji u tom, da mi Presvetomu Srcu Isusovu uzvraćamo žarku ljubav za Njegovu neizmjernu ljubav. Srce za Srce, ljubav za ljubav! U tom eto stoji pobožnost k Srcu Isusovu! I ova pobožnost k Srcu Isusovu jest posljednje spasonosno sredstvo, kojim će se mnogi grješnici spasiti, mnoga studena srca opet ugrijati žarkom ljubavi prema Isusu. Kraljevstvo ljubavi, Kraljevstvo Srca Isusova htio je tako da opet uspostavi naš dragi Spasitelj na ovoj zemlji među ljudima. I tko od nas ne će htjeti da bude član ovoga Kraljevstva?

U nastavku slijedi svjedočanstvo žene i krunice Presvetog Srca Isusova.

Presveto Srce Isusovo

“Niste vi izabrali mene, nego sam ja izabrao vas!”

“Sad u svojoj zrelijoj dobi shvaćam pravi smisao i poruku ove rečenice. Kao maloj djevojčici nakon smrti moje bake u ruke mi je došao njezin molitvenik. U njemu sam uvijek pronalazila svoje prve molitve (jutarnja, večernja, molitva za roditelje, braću, sestre, prijatelje, neprijatelje, molitve za različite potrebe …). Čitajući ga vjera i Bog postajali su mi sve bliži, a molitve u njemu činile me sigurnijom, oslobađale me straha i ulijevale duboko povjerenje.

Tada nisam znala da sam u rukama svake večeri držala molitvenik “Srce Isusovo spasenje naše”. Vrijeme je odmicalo, a ja u molitveniku naiđem na sv. Margaretu Mariju Alacoque i posvetnu molitvu presvetom Srcu Isusovu. Nisam ni trunke dvojila, već krenula upoznavati tajne Božje ljubavi i razne načine pobožnosti Srcu Isusovu.

Danas kao žena, supruga i majka znam da me je On izabrao, poveo i uveo u pobožnost njegovu Presvetom Srcu još kao djevojčicu. Cijelo vrijeme sve me više privlačio k sebi, a ja toga nisam bila svjesna. Očito me obuzeo svojom ljubavlju da ga pratim s velikim povjerenjem.

Ono što me danas najviše privlači k Njemu je poniznost i blagost (o kako je divna krunica Presvetog Srca Isusova). Osobine, odnosno kreposti koje čovjeka uče da bude ono što jest, odnosno da prepozna ono što On očekuje od nas. Prihvatiti sebe u svoj poniznosti, a u predanju Njemu odreći se sebe i moliti za milost i ljubav.

Kad osjetim Njegovu ljubav nije mi ništa drugo činiti, nego istu davati bližnjima i onima koje susrećem. Tako postajem Njegova posuda ljubavi iz koje se ona izljeva prema onima koji ga još nisu upoznali. Osloboditi se sebičnosti u davanju onoga što smo primili. Budimo Njegova živa slika i prilika i uvijek spremni na otvoreno primanje ljubavi i nesebično davanje!” (Supruga i majka)

Presveto Srce Isusovo – krunica

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button