Svijet

Predsjednik El Salvadora o Ukrajini: “Pravi rat je u Kanadi”

Nayib Bukele, predsjednik El Salvadora, rekao je u nedjelju da je kriza u Ukrajini samo “dimna zavjesa”, dok se “pravi rat” za slobodu ljudi diljem svijeta vodi zbog autoritarnog nametanja obveznog cijepljenja u Europi, Kanadi i Sjedinjenim Državama.

Bukele je bio posebno užasnut snimkom francuske interventne policije koja je formirala oklopna vozilia protiv prosvjeda u Parizu, a sve kako bi se spriječilo prosvjede u Francuskoj po uzoru na kanadski Konvoj slobode. “Zamislite da je ovo u Salvadoru. Što bi Francuska i EU rekle?” – napisao je.

Bukele, čija je vlada prošle godine dospjela na naslovnice postavši prva nacija koja je prihvatila Bitcoin kao zakonito sredstvo plaćanja, također se ispostavilo da je veliki obožavatelj nekadašnjeg predsjedničkog kandidata, istaknutog kritičara monetarne politike i anti-intervencionističke ikone Rona Paula:

Bukele je dugogodišnji kritičar nametanja obveznog cijepljenja, hvaleći se u prosincu da su cjepiva “dostupna za sve, čak i turiste, uključujući i boostere”, ali tvrdio je kako njegova administracija neće nametati obvezno cijepljenje, covid putovnice ili zahtjeve za testiranje”.

“Svatko ima svoj vlastiti izbor”, rekao je. “Do sada je cijepljeno više od 70 posto ljudi.”

Izvor: crodex.net / breitbart.com

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button