Domovina

VIDEO: Pogledajte kako se Plenković, nakon pitanja Borisa Miševića (RTL) i Igora Petrovića (Z1) o aferi Kongo – ogradio od suda u Zlataru!

Pogledajte kako se Andrej Plenković, nakon pitanja Borisa Miševića (RTL) i Igora Petrovića (Z1) o aferi Kongo – ogradio od suda u Zlataru!

PLENKOVIĆ: “Ja ne znam što je sud radio, niti sam bio u to involviran!”

PREMIJER KAŽE DA NIJE RETERIRAO, ALI… Je li odgovornost za skandal Zambija – prebacio na svoje ministre?!

PLENKOVIĆ: “Grlić, Božinović, Piletić i Malenica prate tu temu…”

Novinar RTL televizije, Boris Mišević, nakon jučerašnje sjednice predsjedništva HDZ-a pitao je šefa Vlade – kako gleda na legitimnost odluka nekih hrvatskih sudova, vezano uz posvojenja iz Konga, s obzirom na činjenicu da su od 2017. godine nedopuštena, a Plenković mu je odgovorio:

“Imamo ministre koji su za to zaduženi, njih čak četvoricu – Grlić, Božinović, Piletić i Malenica… Oni prate tu cijelu temu…”

Nakon toga je s pitanjima krenuo novinar Z1 televizije, Igor Petrović, koji je podsjetio premijera na dvije potpuno oprečne izjave, koje je dao prošli tjedan: “Čini se da danas dosta općenito pričate o toj temi… 13. veljače ste rekli da nije bilo nikakve namjere za trgovinu djecom i da su optuženici u Hrvatskoj iscrpili sve mogućnosti, a 18. veljače ste u Münchenu rekli da znate za to da se djeca iz DR Konga ne mogu legalno posvajati…”

Reterirate li Vi u svojim stavovima – pitao je Petrović, a Plenković mu je odgovorio: – Nema reteriranja! Stav je isti.

A onda je novinar Z1 citirao izjavu zambijskog ministra pravosuđa, Malamba Haimbe, koji se Ivanu Malenici, navodno, više ne javlja na telefon:

“Naše hrvatske kolege razumiju da mi kao suverena država, isto kao i Hrvatska, imamo pravo voditi takve postupke…”

Vrši li se politički pritisak od strane Vaše Vlade na Zambiju – zanimalo je Igora Petrovića, a Andrej Plenković je rekao da nije vidio izjavu zambijskog ministra pravosuđa:

– Nema nikakvog pritiska! Ima normalna komunikacija među državama, bilo diplomatskim putem, bilo kontaktima između ministarstava pravosuđa.

Novinar se ipak nije dao smesti i nadovezao se na prvo pitanje kolege Miševića s RTL-a;

– Govorili ste da nije bilo namjere, a sada poopćenjujete stvar i kažete da znate da se djeca iz Konga ne mogu legalno posvajati… Znači li to da su i nadležne institucije znale, a da je sud u Zlataru, na neki način bio “javni bilježnik” koji je ovjeravao krivotvorene dokumente?!

“Ja ne znam što je sud u Zlataru radio, niti sam bio u to involviran,” ogradio se šef HDZ-a i Vlade od suda s kojim dio medija povezuje Sandru Benčić i Možemo.

VIDEO: Bujica/Z1/Velimir Bujanec

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button