Domovina

POBJEDA ZAKONA NAD BEZAKONJEM I POTPUNI PORAZ TOMISLAVA TOMAŠEVIĆA!

Visoki upravni sud donio je odluku o mjeri roditelj odgojitelj.

Peteročlano sudačko vijeće proglasilo je Tomaševićevu odluku o ukidanju mjere nezakonitom.

Odlukom Visokog upravnog suda ukida se Odluka o izmjenama odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje. Prestaje važiti danom objave ove presude u Narodnim novinama.

Tri od pet sudaca istaknulo je kako odluka gradske vlasti nije dobro napisana te da konačni cilj ukidanja mjere ne može opravdati štetu koju će pretrpjeti korisnici mjere nakon njena ukidanja.

Ocjenom Visokog upravnog suda da je Tomaševićeva odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj NEZAKONITA, roditelji su dobili pravnu bitku oko zaštite prava roditelja troje i više djece koji su prihvatili demografsku mjeru Grada Zagreba.

Reagirao je i Tomašević.

“Razočarani smo odlukom suda i dalje ćemo vidjeti koja su nam pravna sredstva da se to promijeni. Ostavljen je manevarski prostor da se odluka promijeni. Mi ne možemo imati situaciju da više od pola milijarde sredstava imamo zamrznuto”, rekao je zagrebački gradonačelnik nakon objave odluke suda.

Dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji, u utorak je zajedno s okupljenim majkama odgojiteljicama, dočekala odluku Visokog upravnog suda oko ove mjere koju je aktualni zagrebački gradonačelnik htio ukinuti za postojeće korisnike.

”Presretni smo svi. Ova odluka znači da će 5800 obitelji u gradu Zagrebu nakon osam mjeseci, nakon Božića koji je bio upropašten, nakon Uskrsa koji nisu mogli slaviti…moći nastaviti brinuti se o preko 20 tisuća djece. Među našim roditeljima odgojiteljima, deset posto je roditelja koji imaju barem jedno teško bolesno dijete. Ti će se ljudi sada moći nastaviti brinuti na dobar način o svojoj djeci i živjeti normalan život”, kazala je Markić.

Poručila je kako je ”ovo pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vigilare.infonarod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button