DomovinaIzbor uredništva

KOLIKO JE PROPALO CJEPIVA ZA COVID I KOLIKO ĆEMO JOŠ DUGO PRIMATI POŠILJKE OD FARMACEUTSKIH KOMPANIJA?

”POZIVAM BEROŠA I PLENKOVIĆA DA KAŽU JAVNOSTI KOLIKO JE PROPALO CJEPIVA ZA COVID I KOLIKO ĆEMO JOŠ DUGO PRIMATI POŠILJKE OD FARMACEUTSKIH KOMPANIJA” upitao je saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe.

Ministar zdravstva Vili Beroš obilazi ovih dana Hrvatsku uzduž i poprijeko. Hvali se skorom uspostavom helikopterske hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom u Splitu je otvorio obnovljeni heliodrom KBC-a Split. Ministar se pohvalio radovima na heliodromu vrijednim 855 tisuća eura.

Međutim, ono o čemu ministar ne govori je nedostatak zdravstvenog osoblja u KBC-u Split. Nedostatak osoblja i preopterećenost zaposlenika poprimili su akutne razmjere. Nedostatak osoblja manifestira se i na liste čekanja za pregled, a sve zajedno prijeti potpunim kolapsom sustava. Dugogodišnje zanemarivanje sustava dolazi na naplatu, a posebno se očituje u nedostatku osoblja.

Ono na čemu ministar Beroš nije štedio su milijuni doza cjepiva za Covid 19. Prema podacima koje je objavio Politico, naše ministarstvo i Vlada zaobilaze ovu temu u širokom luku. U Hrvatskoj je propalo preko 2,2 milijuna doza cjepiva protiv Covida 19!

U Rumunjskoj je svojevremeno pokrenuta istraga protiv ministra zdravstva i premijera zbog prekomjerne nabave cjepiva za Covid 19 koje je potom propalo. U Hrvatskoj su bačeni milijuni eura proračunskog novca i za to do danas nitko nije odgovarao. Koliko se samo heliodroma i bolnica moglo obnoviti novcima koji su utrošeni na cjepivo koje je završilo u smeću?

Ovom prilikom pozivam ministra Beroša i premijera Plenkovića da javnosti kažu koliko je novca utrošeno na nabavu cjepiva koje je potom propalo te je li Hrvatska potpisala ugovore s velikim proizvođačima cjepiva prema kojima će, kao i niz drugih članica EU, još godinama biti obvezna primati cjepiva protiv Covida 19?

Izvor:Stipo Mlinarić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button