Domovina

Plenković o antihrvatskim prosvjedima u Sarajevu: Grozni, neprihvatljivi, pa čak i prijeteći

Hrvatski premijer Plenković komentirao otvorenje Pelješkog mosta, osvrnuvši se pritom na grozne scene u Sarajevu

U ponedjeljak i utorak u Sarajevu bošnjački unitaristi prosvjeduju protiv najavljenih mjera visokog predstavnika Christiana Schmidta vezanih za izmjene Izbornog zakona i određene ustavne promjene u Federaciji BiH kojim bi se barem donekle omogućilo legitimno predstavljanje u Domu naroda Federacije BiH.

U utorak je, govoreći povodom otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković uspio napraviti sponu između dva događaja. ”Jučerašnji događaji u Sarajevu, grozni su i neprihvatljivi, pa čak i prijeteći prosvjedi visokom predstavniku Christianu Schmidtu pokazuju da ovaj most Hrvatskoj nije luksuz, on je nužnost”, poruka je Plenkovića koji se obratio iz Dubrovnika.

Pelješki most je, tvrdi premijer Republike Hrvatske, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti. ”Mi strateške nacionalne interese ostvarujemo sa izrazito osnaženim međunarodnim položajem i punim samopouzdanjem i vizijom u ono što radimo”, poručio je Plenković. Podsjetimo, premijer Hrvatske jučer je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini, a što je iskoristio kao priliku da pohvali smjer kojim je krenuo visoki predstavnik BiH, dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dodao kako bi usvajanje promjena označilo ”minimalni pokušaj ispravljanja grešaka prema hrvatskom narodu u BiH”.

crodexe.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button