Domovina

PETERNEL SPUSTIO DEŽULOVIĆA NA ZEMLJU!

Na Dežulovićevu kritiku hrvatskog zdravstvenog sustava, kao i lavinu napada, reagirao je Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

Hrvatski zdravstveni sustav danima je na udaru kritika nakon smrti novinara Vladimira Matijanića. Sućut prerano preminulom novinaru iskazale su mnoge javne osobe. Pritom zazivajući ostavku ministra Vilija Beroša, kao i reformu cijelog sustava koji već godinama puca pod pritiskom.

Jedan od njih je i novinar i kolumnist Boris Dežulović.

“Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Ako bi pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, bi li mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom?

Kad bi hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, bi li mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac?

Ako bi hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, bi li mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?”, upitao je Dežulović pa poručio da im “je*e mater svima, do posljednjeg”.

Na njegovu kritiku, kao i lavinu napada, reagirao je Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

“Ajmo rekapitulirati slučaj nakon tri dana apsolutne i samo dijelom opravdane medijske histerije.

Hitna ne radi ljeti već godinama dobro.

Pogotovo u sredinama puno manjima od splitskog KBC-a. Većina hijerarhijski ozbiljnih liječnika su na godišnjem. A brojni turisti još dodatno guše hitnu i ruše kvalitetu usluge koja posebno u kolovozu dramatično pada. Na to sam ukazao prije par godina. Nakon toga sam bio objekt udara liječničke komore, hubola, sindikata i tko zna koga sve. Nije me to previše uzrujalo!

Nema lijeka za imunokompromitirane. Sramota koja treba rezultirati smjenama! Ovaj je slučaj važan jer pokazuje kako upravo oni koji se navodno bore za jednakost i pravednost uopće nisu ni jednaki ni pravedni. Čak i smrt se koristi kako bi se ideološki razračunavalo. Dežulovića zanima bi li Bozanić imao sličan tretman kao preminuli mu kolega. Ne pita se bi li on osobno imao isti tretman ili omiljeni mu Milorad Pupovac.

Puhovskog pak jučer smeta spominjanje jugodoktora, ali nije se kao navodni ljudskopravaš zapitao bi li ista medijska jačina lijevoliberalnoh medija išla prema KBC-u Split da je sličnom pogreškom otišla neka pedesetogodišnja anonimna udovica branitelja. Koliko kolumni bi se zbog iste povrede Hipokrata napisalo?

Nema nam spasa dok ne dođemo do razine kada zdravstvo neće biti objekt ideoloških prepucavanja i dok društvo ne bude jednako osjetljivo na smrt novinara, političara ili anonimne bake iz nekog zaselka koja također plaća zdravstveno, a ima i prima jedino uslugu pogrebnog”, istaknuo je Peternel.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button