DomovinaVijesti

Omikron soj potvrđen u Hrvatskoj – oba pacijenta su bila cijepljena

Omikron soj je navodno potvrđen u Hrvatskoj, navodno je napravljeno sekvenciranje genoma, ako vjerujete zdravstvenim vlastima. Oba pacijenta su bila cijepljena, kako i sami priznaju.

Međutim ono što privlači pažnju, je nadasve stručni i profesionalni opis simptoma od strane Bernarda Kaića, šefa Zavoda za javno Zdravstvo.

Pročitajte cijelu izjavu:

“Oba pacijenta bila su cijepljena. Zaštita cjepivom od ovoga soja je solidna. Oba pacijenta nemaju. Neminovno je bilo da će ovaj soj ući u Hrvatsku i neminovno je da neće biti novih slučajeva. Simptomi su slični gripi, povišena temperatura i k’o da ga je vlak zgazio, traju simptomi par dana.”

Dakle, oboljeli su unatoč cjepivu, ali opet, kaže cjepivo pruža solidnu zaštitu. Onda kaže da pacijenti nemaju ozbiljnije simptome, i to se valjda pripisuje cjepivu, samo problem je u tome što omikron uopće ni ne izaziva ozbiljnije simptome.

Kao što je uostalom izjavila i doktorica Angelique Coetze iz Južne Afrike koja je prva i tretirala pacijente sa tim sojem, a kako je prenio i Reuters: S.African doctor says patients with Omicron variant have “very mild” symptoms.

Omikron soj uopće ne izaziva ozbiljnije simptome…

Omikron soj potvrđen u Hrvatskoj...  www.crodex.net

Dakle cjepivo je „solidno zaštitilo“ te ljude, od virusa sa lakšim simptomima, tako što su se zarazili i dobili – lakše simptome.

A što se tiče „stručnog“ opisa simptoma – „k’o da ga je vlak zgazio“, mi nismo uvaženi medicinski stručnjaci, poput Bernarda Kaića pa stoga ne znamo na što točno misli, možda je to neka medicinska terminologija koju mi ne razumijemo. Ali koliko je nama poznato simptomi gaženja vlakom obično uključuju smrt ili u najmanju ruku odsječene udove.

Kada bi od toga virusa otpadali udovi, to bi zapravo imalo više smisla. Jer zbog tog novog soja se sad uvode nove mjere, rade nova cjepiva, a neke zemlje (poput Izraela) u potpunosti zatvaraju svoje granice za posjetitelje. Zbog simptoma obične prehlade.

Teatar apsurda ide dalje…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button