Magazin

”Obersnelove mažoretkinje” idu na Eurosong-što luđi to ”bolji”

Kontroverzna riječka skupina Let 3 pobjednik je Dore 2023. godine i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u svibnju u Liverpoolu, u Engleskoj.

Društvene mreže ”gore” od komentara a mi smo izabrali jedan od najorginalnijih:

Koliko se Dora srozala najbolje govori to da je Let 3 pukim profesionalizmom (daleko najbolje pripremljen i uvježban nastup uz koreografiju) pobijedio sve mlađe kolege – iako bi se na prvu reklo da im je Dora ispod časti, itekako su je ozbiljno shvatili.

Pjesma kao pjesma ništa ekstra, čak je izostala njima uobičajena politička subverzija koja je ovdje plitko izravna, a jedino ovaj ŠČ ima neke elemente onog Leta 3 kojeg sam nekoć pohodio na koncertima.

I najgore je što su svoje nekadašnje fanove izgubili, a dobili su ekipu kojima je sve što naprave ‘umjetnost’, ‘genijalnost’ i ‘ludilo’, a takvi nakon Leta 3 prebace na domaću seriju i umiru od smijeha… Let 3 je nažalost postao detektor ”boomera”.

Drugoplasirani etno girl-only bend s dinarskim zvukom bolji je rezultat propustio prvenstveno zbog očajno lošeg scenskog nastupa, a mogli su uz ovako dinamičnu pjesmu i ilirsko-slavenski moment razvaliti nastup

Dora je od prvorazrednog natjecanja kreme domaće glazbe tako postala parada zaboravljenih legendi, prekaljenih Dora veterana, vječnih početnika i potpunih glazbenih anonimusa s C ili D liste

Jedina iznimka u priči je Detour, bend koji zvuči i ponaša se kao da je Možemo! transcendentirao u glazbenu harmoniju, obukao se u Idole i odjahao u suton.

Izvor:Ratko Rale Martinović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button