DomovinaVijesti

Novi biser Capakove zamjenice Bubaš: Napala Bulja za širenje epidemije

”Oni koji nisu cijepljeni bi po meni trebali imati prioritet zato što su podložni razvoju teže kliničke slike, samim time su potencijalni kandidati za hospitalizaciju i respirator. Cijepljeni su s druge strane mislili na druge kad su se cijepili, i oslobodili su svoje mjesto na respiratoru u bolnici upravo za necijepljene. Malo sam to grubo rekla, ali ispada da je upravo tako u gotovo 75 do 80 posto slučajeva,” rekla je prim. dr. sc. Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za HRT.

Ponovno bilježimo rast broja zaraženih nakon blagdana, posebno je nezgodna situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na pitanje voditelja treba li nas to brinuti Bubaš odgovara da bi ona svakako bila zabrinuta.

– Naročito nakon trenutka kad je gospodin Bulj proglasio Sinj kao slobodni grad, mislim da je to doprinijelo dodatnom širenju. Pogotovo sad ovi blagdani, volimo se družiti, volimo dočekati “novu” godinu, ali evo nažalost nam je istakao i prethodna, rekla je prim. dr. sc. Marija Bubaš, dr. med., pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo ,pomoćnica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. Marija Bubaš rekla je prošle godina u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska da cjepiva protiv bolesti COVID-19 koja dolaze u Hrvatsku, sto posto štite od umiranja u slučaju zaraze.

Kako više itko može imati bilo kakvo povjerenje u Stožer nakon ovakvih izjava u kojima uopće ne prate nova znanstvena istraživanja i gdje se očito stavljaju na stranu vladajuće stranke i određenih financijskih interesa farmaceutskih korporacija .

Iskustva iz svijeta vrlo jasno pokazano da niti jedna strategija za usporavanje širenja Omicrona ne daje nikakve rezultate. 

Ova objava i situacija u Ujedinjenom Kraljevstvu vrlo jasno sažima opcije koje se nude svim vladama svijeta.

Možete:
a) ljudima NE oduzeti slobodu, NE nametnuti razna ograničenja i NE uništiti gospodarstvo (to su odlučili u Engleskoj), ili
b) ljudima oduzeti slobodu, nametnuti razna ograničenja i uništiti gospodarstvo (to su odlučili u Škotskoj, Welsu, Irskoj)

Omicronu je potpuno svejedno. On će se jednako širiti što god vi odlučili…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button