Svijet

Nova pobjeda Trumpa. Uvjerljivo pobijedio Nikki Haley u njenoj rodnoj državi

Donald Trump je u subotu lako pobijedio Nikki Haley na republikanskim predizborima u Južnoj Karolini, produživši svoj pobjednički niz. Tako nastavlja put prema trećoj uzastopnoj predsjedničkoj nominaciji i revanšu s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši je predsjednik bio veliki favorit za pobjedu u južnjačkoj državi, pri čemu su ankete javnog mnijenja jedna za drugom pokazivale da drži značajno vodstvo. Haley nije pomogla ni činjenica da je rođena u Južnoj Karolini i u kojoj je osvojila dva guvernerska mandata.

– Nikada nisam vidio Republikansku stranku tako jedinstvenu kao što je sada, rekao je Trump pristašama u Columbiji, glavnom gradu države, samo nekoliko minuta nakon zatvaranja birališta u 19 sati.

Ovo bi moglo značiti da će Haley, posljednja Trumpova preostala protukandidatkinja, odustati.

Do sada je Trump dominirao u svih pet predizbora – u Iowi, New Hampshireu, Nevadi, na Američkim Djevičanskim otocima i sada u Haleyjnoj rodnoj državi – ostavljajući je gotovo bez puta do republikanske nominacije. Vodio je s 59,7% prema 39,7% s približno polovicom očekivanih glasova, prema Edisonu.

Haley zasad ne odustaje

Haley je poručila da će voditi kampanju barem do “super utorka” 5. ožujka, kada će republikanci u 15 država i jednom američkom teritoriju glasati.

Moramo pobijediti Joea Bidena u studenom, rekla je pristašama u Charlestonu, u Južnoj Karolini, nakon što su izbori u subotu otišli u Trumpovu korist.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button