GastroVideo

(Video) NIJE ZA ONE SLABOG ŽELUCA: Evo kako se proizvode gumeni bomboni?

Ako su gumeni medvjedići, prstenovi s okusom breskve i gumeni crvi neke od vaših omiljenih poslastica, pozivamo vas da sada prestanete čitati. Način na koji se pravi većina bombona na bazi gume mogao bi vas uznemiriti.

Ako vam je ikad prijatelj vegetarijanac odbio voćni zalogaj ili šalicu želea, znate da je to zato što su mnogi od tih proizvoda napravljeni od želatine. Želatina je se radi od životinjske kože i kostiju. – prenosi croativ

Belgijska redateljica Alina Kneepkens kreirala je kratki horor film koji detaljno prikazuje surov način na koji se proizvode gumeni bomboni. U snimci je prvo prikazan gotov slatkiš, da bi se postepeno razotkrio njegov krvavi početak.

Snimku možete pogledati OVDJE

Ovaj je film jedan u nizu kratkih dokumentaraca od kojih se okreće želudac, a koji dokumentiraju način na koji se priprema naša hrana. Filmovi iste autorice o zecu sa šljivama, tipičnom belgijskom jelu, i crnom pudingu nisu za one slabog srca.

Naravno, postoje veganske zamjene za želatinu, a s njima se rade i neki slatkiši. Agar (koji se također naziva agar-agar) popularna je zamjena za želatinu koja se dobiva iz algi. 

Zato ne očajavajte – u trgovinama ima pregršt veganskih opcija koje možete isprobati.

www.crodex.net / croativ.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button