Domovina

“Nije problem ako si uzeo, ali ako si uzeo i nisi mi rekao…”

Procurile su nove tajne snimke telefonskih razgovora pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Naime, Bandić je prošlo ljeto jednom od svojih vozača ispričao da je Patrika Šegotu “ulovio u pekmezu”, doznaje Jutarnji list. Šegota je tada bio ravnatelj zagrebačkih Gradskih groblja.

“Točno znam koliko je čvaknuo”, rekao je Bandić vozaču, prokomentiravši nakon toga kako je Šegota mislio “da su Groblja njegova prćija”.

Bandić o Šegoti: Zamisli majmuna, on u Nadzorni odbor firme stavi sestru

“Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao… Zamisli majmuna, on u privatnu firmu koja radi za trgovačko društvo u vlasništvu Grada stavi svoju sestru u Nadzorni odbor”, komentirao je Bandić misleći na Šegotinu drugu sestru Anamariju Šegotu, koja je bila u NO-u tvrtke Prigorac građenje, u vlasništvu poduzetnika Nenada Bukovca koji je nedavno počinio samoubojstvo.

Vozač mu je na to odgovorio da je to sukob interesa i pogodovanje, a Bandić je zaključio:

“To je gajba, odmah.”

Bandić se u svibnju prošle godine naljutio na Šegotu. Razlog tome bio je to što je doznao da je Šegota navodno govorio protiv njega i nekih njegovih planova poduzetniku Milanu Lončariću, sada pritvorenom u aferi Vrtovi svjetla, i ravnatelju HRT-a, također pritvorenom, Kazimiru Bačiću. Za to je Šegota doznao od Bandićeva vozača Zdravka Krajine.

Propali plan Lončarića i Bandića

Prema neslužbenim informacijama, Šegota je prošle godine sudjelovao u pripremama da ta gradska tvrtka iziđe u susret poduzetniku Lončariću vezano za njegovu tvrtku Pogrebno poduzeće Zagreb. Međutim, plan na kraju nije realiziran, a lako je moguće da je taj “posao” propao upravo zbog Šegotina neslaganja s Lončarićevim prijedlogom, odnosno njegova mišljenja da taj poslovni pothvat nije moguće provesti.

Naime, Milan Lončarić tražio je od Bandića da sa svojim suradnicima organizira da gradske tvrtke preuzmu neka njegova poduzeća. Radilo se navodno o tvrtki Pogrebno poduzeće Zagreb, sa sjedištem u Radićevoj ulici 9, te tvrtki Maksimus, kojoj je jedna od djelatnosti upravljanje i održavanje zgrada, sa sjedištem na istoj adresi.

Pogrebno poduzeće navodno su trebala preuzeti Gradska groblja, a tvrtku Maksimus zagrebačko Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG). Da je to Lončarić tražio te da mu je Bandić htio izići u susret, govore i podaci koje su prikupili policijski istražitelji tijekom provođenja mjera tajnog nadzora danas pokojnoga gradonačelnika i njegovih suradnika.

Bandićev vozač Šegoti: Povuci ručnu i uklopi se u sve druge direktore

Istražitelji su, među ostalim, zabilježili razgovore spomenutih osoba u zagrebačkom restoranu Kamanjo u svibnju prošle godine, gdje je bio i tadašnji šef GSKG-a Joško Jakelić.

Također je snimljen razgovor sada osumnjičenog Bandićeva vozača u aferi Advent Zdravka Krajine s Patrikom Šegotom na istu temu. Krajina u tom razgovoru govori Šegoti kako je Bandić ljut na njega jer je bio na ručku sa “šefom nekog pogrebnog poduzeća i šefom televizije”, koji su mu rekli da je Šegota govorio protiv Bandića.

Šegota mu je na to odgovorio da je on u vezi s tim starim, a može se jasno zaključiti da je riječ o šefu Pogrebnog poduzeća Zagreb, Milanu Lončariću, napravio sve što mu je rekao šef. Također govori Krajini da je rekao Bandiću “da to tako ne može ići i da mu je sve obrazložio”. Krajina je na kraju predložio Šegoti “da povuče ručnu i da se uklopi u sve druge direktore koji su tamo”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button