Domovina

Nevjerojatno tko se danas naziva ”promotorom kritičkog razmišljanja”

Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja javlja da se sutra održavaju takozvani “skeptici u pubu”, na kojem predavanje o “skepticizmu i kritičkom mišljenju” drže dokazano pseudoznanstveni dogmatično nastrojeni ideolozi, čije djelovanje smo imali nesreću gledati kroz posljednjih par godina.

Ako ste, stoga, u prolazu oko Saxa sutra navečer, mogli biste im postaviti neka od pitanja koja smo im mi postavljali kroz posljednje 3 godine, no koja su sustavno ostajala neodgovorena, a mi, eto, bivali blokirani sa svih njihovih profila.

Gospodin Kaić javno je priznao da RH nije imala službeno usvojenu metodologiju kojom diferencira preminule *od covida* od onih preminulih *s covidom* (tj. netko tko je preminuo u prometnoj nesreći, a slučajno je pritom bio pozitivan na covid testu), pa ostaje nejasno odakle im svi oni brojevi covid preminulih u čije ime su izvršavali antidemokratske mjere i etiketirali svakog tko ih preispituje ubojicom. Po tome što je rekao ispada da je HZJZ mogao proizvoljno ”sklepavati” te brojeve ovisno o tome kako im je u danom trenutku odgovaralo. Usput rečeno, zna li itko koliko je danas covid preminulih? Broje li se oni uopće više? Zašto je to brojanje i borba za “spas bakica od covida” praktički stala od kad je druga tema (ukrajinski rat) zauzela javni prostor?

Druga predavačica, gđa Ambriović Ristov, imala je niz lažnih i/ili netočnih javnih izjava do razine skandala – primjerice, sredinom 2021. govori da je lockdown jedini spas od 4000 zaraženih na dnevnoj bazi , da bi vlada tada odbila uvesti lockdown, a brojevi novozaraženih su, naravno, ubrzo počeli padati umjesto da su išli prema ovih pseudoznanstveno određenih 4000. Govorila je i kako cjepivo dulje štiti od prirodnog preboljenja bolesti , što se pokazalo netočnim .

Treći, gospodin Kolarić, je između ostalog bio spreman potpuno dehumanizirati djecu svodeći ih na širitelje zaraze (“Hitno moramo zatvoriti škole, mladi prenose zarazu u obiteljima i javnom prijevozu”), ne zamarajući se pritom trivijalnostima kao što su psihičko i fizičko zdravlje djece koja su zbog takvog nakaradnog pristupa kompleksnoj temi izgubila preko 2 godine svog djetinjstva . Za svoje pseudoznanstveno covid djelovanje nagrađen je mjestom ravnatelja Nastavnog zavoda A. Štampar.

Za četvrtog, g. Krajinovića, nismo čuli, no trebalo bi ga priupitati što misli o djelovanju svojih kolega predavača te zašto je pristao biti dio takve pseudoznanstvene klike, koja je, osim nezapamćenog udarca liberalno-demokratskom sistemu, zadala težak udarac i znanstvenoj tradiciji, koristeći znanost kao pseudomoralnu batinu kojom mlati svakog tko se usudi biti kritičan prema službenom narativu.

Eto, takvi se danas nazivaju promotorima kritičkog razmišljanja.

Izvor:Sapere Aude

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button