Domovina

Gordan Lauc objavio kako mora zatvoriti svoj Facebook profil

Hrvatski znanstvenik Gordan Lauc, na žalost mnogih uključujući i portal crodex.net, je odlučio zatvoriti svoj Facebook profil.

U protekle tri godine Lauc je preko svoga profila na Facebooku redovito pisao sve što je bilo vezano uz covid pandemiju.

Mnoge njegove objave smo prenijeli i na portalu crodex.net, a objavu u kojoj Lauc objašnjava zašto je odlučio zatvoriti svoj profil na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Dragi FB prijatelji pratitelji,

Nakon nekoliko godina intenzivnog druženja moram objaviti da zatvaram ovaj profil. Jedna velika farmaceutska kuća kojoj ne smijem reći ime dala mi je ponudu koju nisam mogao odbiti, a dio ugovora je i zatvaranje ovog FB profila.

Dugo smo pregovarali, no danas smo konačno i potpisali ugovor. Morao sam pristati na neke kompromise (poput zatvaranja ovog profila i drugih ograničenja u javnim nastupima), no to je mala žrtva za ono što ćemo dobiti.

Svi zaposlenici Genosa će dobiti značajno povećanje plaće, a niti ja nisam loše prošao. Genos i ja osobno ćemo se u budućnosti baviti razvojem jedne nove revolucionarne terapije, no o njoj će vas obavijestiti PR služba našeg novog vlasnika.

Mislio sam da su priče o tome kako industrija ušutkava nepodobne znanstvenike tako što im plaća da istražuju neke druge stvari samo urbana legenda, no izgleda da se to stvarno i događa.

Razumijem da će neki od vas ovo smatrati izdajom, no kao odgovoran poslodavac moram prvo misliti na svoje zaposlenike (a određen broj milijunčića koji su mi danas sjeli na račun ću sigurno znati dobro iskoristiti).

Na svijetu je dovoljno onih koji se brinu da istina izađe na vidjelo, tako da ja tu i onako nisam bitan. Ovu objavu ću ostaviti do kraja današnjeg dana (možete u kalendaru provjeriti o kojem danu se radi), a onda ću zatvoriti profil.

Još samo moram napisati isprike Faktografu, Ceci, Luetiću, Nindži, uglednim znanstvenim novinarima i još nekolicini uglednika koje nisam dovoljno poštivao u prošlosti.

I naravno zahvaliti cenzorima što su sakrili većinu mojih objava iz zadnjih nekoliko dana…

Izvor: Gordan Lauc

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button