Izbor uredništva

NETKO JE NA OVOME MASNO ZARADIO!

NETKO JE NA OVOME MASNO ZARADIO! Točno mjesec dana od kako je mjera samotestiranja učenika na covid-19 stupila na snagu, vlada je ukinula tu mjeru. Time se zapravo samo potvrdilo ono što je i bila namjena ove mjere – da netko na testovima dobro zaradi i ništa više, a glavno da su testovi plaćeni 20 milijuna kuna.

Testiranje je i ovako bilo dobrovoljno. Da li su se djeca testirala ili ne, nije se provjeravalo. Nije to nikoga ni zanimalo.

Važno je bilo jedino da se nabavi čak 3 milijuna testova koje je država (čitaj porezni obveznici, svi mi) platila 20 milijuna kuna.

NETKO JE NA OVOME MASNO ZARADIO! www.crodex.net

Testovi su kineski. Netko ih je jeftino nabavio i preprodao državi. Onaj tko je u ime države odobrio kupnju dobio je od 3 do 5 % provizije, kako je to u poslovnom svijetu uobičajeno kod ugovaranja velikih poslova.

To znači da je nepoznati netko u džep spremio najmanje milijun kuna na beskorisnim testovima.

Nakon što su oni plaćeni, nije bilo ni bitno hoće li se djece njima testirati ili ne. Samotestiranje je formalno uvedeno, no javna je tajna da se djeca prije nastave nisu sama testirala.

No, kao što je već rečeno, to ni nije bilo važno. Važno je da je (ponovno) netko masno zaradio zloupotrijebivši novac poreznih obveznika.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button