Domovina

Voditeljica epidemiologije splitskog HZJZ-a digla buru izjavom:“NE MORAJU SVI PREBOLJELI DOBITI POTVRDU”

Voditeljica Službe za epidemiologiju splitskog NZJZ dr. Diana Nonković izazvala je priličnu buru svojom izjavom da ‘ne moraju svi koji su preboljeli covid dobiti EU digitalnu potvrdu’.

Još je kazala: ‘Testiranje nije zbog toga da bi netko da bi dobio covid potvrdu nego zbog epidemiološke situacije da sačuvamo naš zdravstveni sustav, smanjimo preopterećenje liječnika koji rade s onim najugroženijima među nama. Testiranje je predviđeno za one koji imaju ozbiljne simptome, a svi oni koji su malo šmrkavi, kvaziprehlađeni nek ostanu kod kuće, piju tople tekućine, snižavaju temperaturu. Neka se ponašaju zapravo kao da su pozitivni.

Nije nam prioritet covid potvrda, nego da ne ugrozimo nekoga svojim ponašanjem. Isto tako, postoji mogućnost cijepljenja, na taj se način isto može dobiti covid . Osoba koja ima blage simptome, poput prehlade, bitno je da ostanu kod kuće deset dana. Nije važno hoće li se testirati, nego da ostane u izolaciji”.

Izjave Diane Nonković zbunile su mnoge i izazvale dodatni kaos u ionako dovoljno kaotičnoj situaciji.

Načelno bismo se mogli i složiti sa doktoricom Nonković jer opterećivanje zdravstvenog sustava samo zato da bismo dobili neku potvrdu nema smisla kao što nemaju smisla niti same covid potvrde koje su uvele segregaciju u hrvatsko društvo.

Međutim ključni problem je da covid potvrde nisu uvedene zato da oni koji su preboljeli dobiju potvrdu da su preboljeli. Potvrde su tu da vas prisile na cijepljenje.

Ako ste bolesni, ostanite kod kuće, a potvrdu ćete dobiti nakon što se cijepite iako vam preboljenje pruža višestruko bolju zaštitu … To što se trebate cijepiti protiv virusne varijante koja ne postoji od proljeća prošle godine (wuhanski soj), i to što protiv Omicrona ne pruža doslovno nikakvu zaštitu od zaraze već nakon nekoliko mjeseci, nema nikakve veze.

Unatoč vrlo jasnim dokazima da Covid potvrde nemaju nikakvog smisla ,danas vrlo glasno, naravno apsolutno neartikulirano i potkrijepljeno činjenicama imamo medijsko agresivno lobiranje za dodatno proširenje upotrebe covid potvrda. Svatko tko covid potvrde gura, i to samo sa ciljem dizanja procijepljenosti, jer nasuprot toga one jedino daju lažnu sigurnost zapravo time podriva i javnu sigurnost i stabilnost zdravstvenog sustava.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button