Domovina

Najveći gubitnik izbora je Karolina Vidović Krišto

Mislim da su ovo najlakše dobiveni izbori za HDZ otkad je AP na političkoj sceni. Prvenstveno jer on ima svoje standardno, lobotomizirano članstvo kojem rasprodaju hrvatskog suvereniteta uspješno podvaljuje pod velike partijske pobjede.

”Rijeke škarta” su pokupili dio mandata glasovima svog 70+ članstva, kojega je srećom sve manje. Spasilo ih je u biti upravo to što su pametniji od domoljubnih opcija pa su išli svi zajedno, svjesni da pojedinačno ne vrijede baš puno .

A plan je vjerojatno pokušati koalirati s (ne)Možemo, opcijom mlađih neokomunjara a la Tomašević, wokera koji kreću skupljati staž u četrdesetim godinama života. Žalosno je da je taj isti (ne)Možemo, nakon što su pokazali svu raskoš svojih ”sposobnosti” u Zagrebu, pokupio dosta više glasova nego na prethodnim izborima.

Na konzervativnoj domoljubnoj strani, standardno pucanje samima sebi u koljeno prije početka izborne utrke.Svjedočili smo njihovim međusobnim napadanjima koje su prvenstveno išle u korist HDZ-u te su tako jedni drugima sigurno izbili značajan broj mandata.

Definitivno najveći gubitnik izbora je Karolina Vidović Krišto, koja je mislila da je puno veći igrač na političkoj sceni nego što realno jest. Iako su iz MOST-a nudili koaliciju prije izbora , ona je to odbila i doživjela debakl na izborima . Sada optužuje DIP za krađu glasova iako ni u nijednoj izbornoj jedinici nisu prešli 2,5 % glasova . Da su išli zajedno sa MOST/Suverenisti samo čistom matematikom osvojili bi dodatno više od 5 mandata i bez sinergijskog učinka koji bi bio očekivan. Sa minimalno 16 mandata (a uvjeren sam i više) koje bi sigurno osvojili ne bi bila moguće formirati vlast u Hrvatskoj bez njih osim u slučaju neke velike koalicije koja bi potpuno razotkrila HDZ i SDP.

Velika prilika je propuštena upravo zbog velikog ega određene osobe koja nije bila spremna za kompromise te očito nije imala pravu sliku hrvatskih birača. Velika šteta.

U teoriji, demokracija bi trebala biti bedem protiv društveno štetne politike. U praksi, međutim, u demokraciji se vrlo često izabiru i održavaju upravo politike koje su štetne a mogu biti i dugoročno pogubne. Nažalost i danas smo spoznali koliko je tiha većina i dalje pogubljena u ovim kompleksnim civilizacijskim vremenima, odnosno koliko nepodnošljivo lako oni najgori među nama mogu manipulirati pasivnom masom.

S druge strane DP/Kolakušiću se koalicija isplatila te su trenutno treća snaga u Hrvatskoj bez koje se neće moći formirati vlast u Hrvatskoj . Ono što im odgovara da će tu vlast po trenutnim rezultatima moći formirati i bez SDSS-a ali ni koalicija 3P nije isključena. Što vi mislite?

I dodali bismo, da je najveći dobitnik ovih izbora Pavao Vujnovac koji sada u cijelosti može preuzeti Hrvatsku!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button