Izbor uredništva

Najveća tema i najbolje skrivana ‘tajna’ od Hrvata

Prijeti nam potpuna demografska katastrofa: Hrvatska se urušava pred našim očima

I dok se zabavljate rodnim studijima i cijenama kugle sladoleda na obali, opet su objavljeni katastrofalni demografski podaci o kojima doslovno gotovo nitko ne piše : kolaps od 2022. godine.

Upravo objavljeni podaci za rađanja za svibanj 2024. pokazuju katastrofalno stanje – 12% manje rođenih nego u prosjeku 3 godine prije koronakrize.

Nešto se strašno dogodilo od ožujka 2022. (začeća od lipnja 2021.) uz pad rađanja kakav nikad nije viđen u povijesti Hrvatske – nakon što se situacija bila stabilizirala. Inače mnogi pišu o demografiji, ali na trivijalan i obmanjujući način, kao već duže traje pad, to je jer se mladi iseljavaju, loša je bila 2023…. ali doslovno nitko ne spominje da je ogroman pad počeo od ožujka 2022. (začeća od lipnja 2021.) – iako se situacija prije toga stabilizirala. Doslovno ni jedan demograf, političar ili novinar ne govori o tome.

Pitanje je zašto mediji i političari ovome šute? Kad kažemo OVOME, mislim na ovaj brutalni pad u zadnje dvije godine, a ne na dugoročni trend pada rađanja i depopulacije !?

Što se tiče prirodnog prirasta (rođeni – umrli), Hrvatska je u samo 12 mjeseci izgubila 0,5% populacije.

Začuđujuće je da ovo nije tema. Jer Hrvatska je na putu propasti ako ovako nastavimo, a vremena za reakciju baš i nema. Ili je sve OK – ovisi kako gledate. U Njemačkoj je već skoro pola novorođenih useljenička djeca (većinom iz muslimanskih zemalja), a uz one ‘sjajne’ najave o 500.000 uvezenih radnika možda se i ovo promijeni, zar ne?

Izvor:Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button